Τσίπρας σε ΗΠΑ για Τουρκία: Να μην ενθαρρύνει ο Τραμπ την τουρκική παραβατικότητα

Τσίπρας σε ΗΠΑ για Τουρκία: Να μην ενθαρρύνει ο Τραμπ την τουρκική παραβατικότητα

Σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ να σταθούν στο ύψος των διεθνών περιστάσεων και να καταδικάσουν αποφασιστικά την τουρκική προκλητικότητα που παραβιάζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα αλλά και το διεθνές δίκαιο, απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο στην "ώρα της Οικονομίας".

Ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από την Ουάσινγκτον να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είχε στηρίξει έμπρακτα τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

«Περιμένουμε από τους εταίρους μας και ειδικά τις ΗΠΑ πολύ πιο ουσιαστικές καταδικαστικές δηλώσεις σε σχέση με τις τελευταίες συμφωνίες της Τουρκίας με τη Λιβύη που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Άλλωστε η στήριξη στις δύσκολες στιγμές ήταν και ένας από τους λόγους που αναβαθμίσαμε σημαντικά τις διμερείς μας σχέσεις και καθιερώσαμε τον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ, καθιερώσαμε το σχήμα 3+1 με το Ισραήλ και την Κύπρο, προωθήσαμε τα ενεργειακά έργα όπως τον TAP τον IGB τον ΕastMed και το FSRU στην Αλεξανδρούπολη», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «την ίδια στιγμή καλλιεργήσαμε τις σχέσεις μας με νέους και παραδοσιακούς φίλους στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Θεωρώ απαραίτητο αυτή η ελληνική ενεργητική στρατηγική να συνεχιστεί. Και θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου για τις εξελίξεις που βλέπουμε στην περιοχή και απαιτούν έναν πολύ πιο αποφασιστικό ρόλο των ΗΠΑ υπέρ της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου».

«Αντί, λοιπόν, για λόγια υποστηρικτικά του Προέδρου Τραμπ προς την Τουρκία, λόγια που ενθαρρύνουν μια συμπεριφορά παραβατικότητας, περιμένουμε από τους συμμάχους μας υποστήριξη στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την αποφασιστική καταδίκη ενεργειών που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο», επεσήμανε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

 



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2LyV4B1
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη