Μητσοτάκης: Θέτω άμεσα θέμα καταδίκης της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

photo: Eurokinissi

Την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά της θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην αυριανή Σύνοδο, όπως προανήγγειλε στην καταληκτική του ομιλία στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ.

«Δεν μπορεί μια συμμαχία να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της στρέφεται εναντίον άλλου μέλους της» είπε και -πρόσθεσε πως «η τακτική των ίσων αποστάσεων δεν ωφελεί». Τόνισε πως η ΕΕ έχει πάρει σαφή θέση όπως και το ΕΛΚ υπέρ της Ελλάδας σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις.

«Συγκρατώ, όμως, όσα ακούστηκαν και στο πολιτικό επίπεδο: Την ξεκάθαρη καταδίκη της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας απ' την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων».

Θέμα στο ΝΑΤΟ

«Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ, στην μεθαυριανή του Σύνοδο, στο Λονδίνο. Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά αλλού μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας», σημείωσε και πρόσθεσε:

»Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα. Και, βέβαια, δεν ξεχνώ την συμπαράσταση του Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα στο θέμα του Μεταναστευτικού και της φύλαξης των συνόρων μας.Αναρωτιέμαι: Άραγε, ποια άλλη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης βρίσκεται με τόση συνέπεια δίπλα μας; Ένα είναι βέβαιο», είπε και πρόσθεσε:

«Όπως είπα, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο. Είμαστε μια χώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων για το μέλλον μιας Ευρώπης που αλλάζει. Επιστρέψαμε εκεί που έπρεπε να ήμασταν πάντα…».

Δείτε επίσης:

Επικίνδυνη κλιμάκωση με Τουρκία – Τι κρύβει το μνημόνιο με Λιβύη



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/37TzEbd
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη