Α. Τσίπρας: Η αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης δεν σχετίζεται με εξορύξεις χρυσού

Α. Τσίπρας: Η αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης δεν σχετίζεται με εξορύξεις χρυσού

«Η αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης δεν πρέπει να σχετίζεται με δραστηριότητες που έχουν αρνητικό αποτύπωμα για την περιοχή», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης με τους δημάρχους της Θράκης και με κύριο θέμα τον χρυσό.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι καινούριο και η κυβέρνησή του είχε μεριμνήσει για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου μέσα στον Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό, που προέβλεπε τις αναπτυξιακές δράσεις στην περιοχή της Θράκης, και στις οποίες δεν περιλαμβάνονται οι εξορύξεις χρυσού. «Αξιοποιήστε αυτό το πλαίσιο», προέτρεψε τους δημάρχους ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τη δυναμική που έχει αναπτύξει η τοπική κοινωνία κατά των εξορύξεων.
«Εάν δεν υπάρξουν ρήγματα στο δικό σας μέτωπο-γιατί υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα που θα πιέσουν το επόμενο διάστημα-, πιστεύω ότι θα καταφέρετε να επιβάλλετε τη βούληση των πολλών», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «έχει μεγάλη σημασία και αξία να ακούει κανείς τα δίκαια αιτήματα μιας κοινωνίας, πέρα από κομματικά πλαίσια και κριτήρια».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35Qv23N
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη