Ομολογία - πρόκληση Τούρκου αξιωματούχου για το σύμφωνο με τη Λιβύη - "Σβήνουν" ελληνικά νησιά από τον χάρτη - ΒΙΝΤΕΟ

Σε μια ομολογία- πρόκληση προχώρησε Τούρκος αξιωματούχος. Συγκεκριμένα, ο γενικός διευθυντής Ναυτιλίας- Αεροπορίας του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαγατάϊ Ερτζιγιές έγραψε στο Twitter, ότι "τα νησιά τα οποία έχουν ασύγκριτα μικρότερη ακτογραμμή σε σχέση με την ηπειρωτική ακτογραμμή της Τουρκίας, εμποδίζουν την προέκταση της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας και βρίσκονται στο λάθος σημείο της διάμεσης γραμμής των ηπειρωτικών περιοχών δεν θα πρέπει να δημιουργούν υφαλοκρηπίδα αλλά και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Συμφωνία Καθορισμού θαλάσσιων συνόρων Τουρκίας- Λιβύης".

Στην ουσία, όπως μετέδωσε ο Σκάι, Τουρκία και Λιβύη υποστηρίζουν ότι τα νησιά δεν μπορούν να έχουν ούτε υφαλοκρηπίδα, ούτε και ΑΟΖ, άρα έτσι "εξαφανίζουν" το Καστελλόριζο και πολλά άλλα νησιά της περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε το βίντεο:



via Press24.gr https://ift.tt/34FLGmy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη