Εβδομάδα ενημέρωσης των νέων για την σεξουαλική υγεία

Εβδομάδα ενημέρωσης των νέων για την σεξουαλική υγεία

Η 2η "Εβδομάδα Πληροφόρησης" σε ζητήματα σεξουαλικής ανάπτυξης και υγείας νέων και εφήβων, ξεκίνησε χθες στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης "Δράσεις Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018 -2020". Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το παρών στην έναρξη της δράσης πληροφόρησης το παρόν έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς ο οποίος συμμετείχε στην διανομή ενημερωτικού υλικού.
Η δράση θα διαρκέσει μέχρι αύριο 4 Δεκεμβρίου με την διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού σε νέους από εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου της υγείας και κατάλληλα εκπαιδευμένους εθελοντές στην είσοδο του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας.

Η δράση απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 12-29 ετών και σε όσους επιθυμούν να λάβουν έγκυρη ενημέρωση για ζητήματα σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας. Λειτουργεί δωρεάν και είναι ανοικτό για όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να το επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των 3 ημερών με την οικογένειά τους ή με τους συμμαθητές τους.
Στο σημείο επαφής μπορούν επίσης να προσέλθουν και τμήματα σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατόπιν συνεννόησης (τηλ. 2810379528 &2810379241) προκειμένου να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα βιωματικών δραστηριοτήτων σύντομης διάρκειας.
Ανάλογες δράσεις πληροφόρησης θα γίνουν και σε άλλες πόλεις του νησιού μετά τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2P6wet8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη