Πάτρα: Δράσεις στο πλαίσιο της Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Πάτρα: Δράσεις στο πλαίσιο της Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού κορυφώνονται στην Πάτρα  σήμερα 3 Δεκέμβρη, Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στόχος των εκδηλώσεων η κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και η κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρίες.

Ο  Πανελλήνιοs Σύλλογοs  Παραπληγικών (Παράρτημα Αχαΐας) σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή  Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων υπό την αιγίδα του Δήμου της Πάτρας, οργανώνει  ημερίδα στις 5 το απόγευμα  στον Πολυχώρο «Αγορά Αργύρη» με δυο κύριες θεματικές ενότητες:

  • Προσβασιμότητα
  • πρόληψη

Παράλληλα, στις 18.30 στο κλειστό γήπεδο Ροϊτίκων το Α.Σ ΗΦΑΙΣΤΟΣ διοργανώνει εκδήλωση για την επίσημη πρώτη παρουσίαση της ομάδας στο κοινό .

Η Ένωση Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία  πραγματοποίησε την Κυριακή στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του τοπικού πρωταθλήματος γυναικών μεταξύ των ομάδων της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ Γ.Ε και του ΑΣΠ ΕΡΜΗΣ, εκδήλωση που πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η ομάδα ΑΣ ΑΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Αθλητές με Αμαξίδιο μαζί με προπονητές και αθλήτριες των ομάδων συμμετείχαν, σε αγώνα επίδειξής (παιχνίδι βόλεϊ), στέλνοντας το μήνυμα της ισότητας και της ανθρώπινης δύναμης, καθώς επίσης και στο δικαίωμα για άθληση.

Πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στο  χειροκρότησε την προσπάθεια των αθλητών του Ήφαιστου να αγωνιστούν ως αθλητές βόλεϊ με το αμαξίδιο, το οποίο και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Μετά το πέρας του αγώνα επίδειξης ακολούθησε, η βράβευση από τον πρόεδρο της Ε.Σ.Π.Ε.Π. κ.Θ.Καννελόπουλο προς το σωματείο Ήφαιστος, για την συμβολή τους στην Αθλητική διέξοδο που έχουν προσφέρει σε Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες στην Δυτική Ελλάδα.

Σαν Ε.Σ.Π.Ε.Π ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την συμβολή τους στην διοργάνωση και ευχόμαστε στο αθλητικό σωματείο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, Επιτυχίες και Δύναμη στην προσπάθεια που καταβάλουν.

Ειρήνη Μαραγκού

 

 

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/38a7zN0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.