Γεννηματά κατά Μητσοτάκη - Τσίπρα: «Άλλαξε η κυβέρνηση, δεν άλλαξε η οικονομική πολιτική»

Γεννηματά κατά Μητσοτάκη - Τσίπρα: «Άλλαξε η κυβέρνηση, δεν άλλαξε η οικονομική πολιτική»

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά άφησε αιχμές για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο του Πολιτικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής υπό την Φώφη Γεννηματά στη Χαριλάου Τρικούπη, ήταν η πορεία της οικονομίας και η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η νέα κυβέρνηση.

Στην έναρξη της συνεδρίασης αναφέρθηκε στις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας επαναλαμβάνοντας το περιεχόμενο της δήλωσης που έκανε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας (2.12.2019) στην οποία ζητούσε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για να διατυπωθεί κοινή εθνική γραμμή αντίδρασης απέναντι στην επιθετικότητα της Άγκυρας.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι "χρειάζεται να σταλεί ένα αυστηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα αλλά δεν πρόκειται να παραχωρήσει τίποτα", ενώ χαρακτήρισε λάθος το μήνυμα του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη, Θάνου Ντόκου, για συνεκμετάλλευση επισημαίνοντας ότι έχει ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό.

Παρόντων των καθηγητών και στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Σαχινίδη, Ν. Χριστοδουλάκη και Κ. Γάτσιου, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι "άλλαξε η κυβέρνηση αλλά δεν άλλαξε η οικονομική πολιτική. Οι δεσμεύσεις για τα υπερπλεονάσματα και το Υπερταμείο είναι θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας και της οικονομίας που μας φόρεσε ο κ. Τσίπρας και κρατά ο κ. Μητσοοτάκης. Τα υπερπλεονάσματα υπονομεύουν τη ανάπτυξη που θα παραμένει αναιμική".

Ειδικά για το φορολογικό η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παρατήρησε ότι απουσιάζει μια ολοκληρωμένη φορολογική μεταρρύθμιση και οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι αποσπασματικέ που δεν βοηθούν στη προσέλκυση επενδύσεων.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2RcRG2k
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη