Δήμος Βόλου: Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός – Προβληματισμός για κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος»

Δήμος Βόλου: Κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός – Προβληματισμός για κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος»

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου για το 2020,όπως συνέβη νωρίτερα και στην Οικονομική Επιτροπή. Οι αντιπολιτεύσεις άσκησαν κριτική στη δημοτική αρχή, ενώ ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, δήλωσε πως δεδομένων των δυνατοτήτων που έχει ο Δήμος, ο προϋπολογισμός που συντάχθηκε, είναι προσεγμένος και συμβαδίζει με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», Ιάσονας Αποστολάκης άσκησε κριτική στη δημοτική αρχή ότι, τόσο στα σχολεία, όσο και στον τομέα του πρασίνου, δεν υλοποίησε επαρκή αριθμό έργων, ενώ στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής ο προϋπολογισμός για έργα και παρεμβάσεις είναι χαμηλότερος από τους αντίστοιχους των Δήμων Λαρισαίων και Τρικκαίων.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης από την πλευρά του, Απόστολος Ριζόπουλος, επισήμανε ότι απουσιάζουν έργα που έχει ανάγκη ο κόσμος, όπως τα έργα πολιτικής προστασίας, πυροπροστασίας και τα αντιπλημμυρικά, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος, Λεωνίδας Μαυρογιάννης έκανε λόγο για απουσία αναπτυξιακής προοπτικής, επισημαίνοντας εδικότερα, την απουσία πρόβλεψης δαπανών για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την ίδρυση σχολικών μονάδων και έργων υποδομής. Επίσης, αναφέρθηκε στην έλλειψη σχεδιασμού για τον τουρισμό. «Τι καινούργιο κάνατε για να γίνει προορισμός ο Βόλος; Συμφωνώ ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις είναι κάτι καλό για την πόλη μας, αλλά είναι λίγο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προβληματισμός για την κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης και με αφορμή την κατάρτιση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης του Δήμου για το 2020, διατυπώθηκε από τους συμβούλους, σοβαρός προβληματισμός σχετικά με την τύχη έργων που υλοποιούνται ή έχουν προγραμματιστείνα υλοποιηθούν, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», μετά την αναφορά που έκανε σε ομιλία του, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ότι το πρόγραμμα καταργείται.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», Ιάσονας Αποστολάκης σημείωσε ότι όλα είναι στον αέρα και πρότεινε παρέμβαση στην ΚΕΔΕ προκειμένου να διασφαλίσει ο Δήμος Βόλου τα έργα που είναι συμβασιοποιημένα.

«Η εξέλιξη με τον Φιλόδημο αποδεικνύει ότι δεν διασφαλίζονται τα έργα», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Απόστολος Ριζόπουλος και πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλα τα έργα των δήμων να είναι διασφαλισμένα από το κρατικό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και να συνεχιστούν.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλου παραδέχθηκε ότι το θέμα «αιωρείται», ενώ πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή το παρακολουθεί, ενώ ο αντιδήμαρχος, Θάνος Θεοδώρου σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο και ότι μια μέρα πριν από τις δηλώσεις του Υπουργού, βγήκε πρόσκληση του προγράμματος για απορριμματοφόρα στους Δήμους.

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35XJSoW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη