Κέρκυρα: Οι προσλήψεις προσωπικού ξεχωρίζουν στο έκτακτο Περιφερειακό

Κέρκυρα: Οι προσλήψεις προσωπικού ξεχωρίζουν στο έκτακτο Περιφερειακό

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν ο ετήσιος προγραμματισμός προσκλήψεων τακτικού προσωπικού έτους 2020 αλλά και η έγκριση πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών της ΠΕ Κέρκυρας εξαιτίας των έντονων καιρικών αναγκών.

Εισηγούμενη το θέμα η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη, ανέφερε ότι ζητείται η πρόσληψη συνολικά 12 ατόμων  προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για 3 μηχανικούς, 4 γεωτεχνικούς και 5 διοικητικού – οικονομικού. Ο πρώην περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος ανέφερε ότι οι προτάσεις της Περιφέρειας δεν θα πρέπει να οριοθετούνται σε χαμηλούς αριθμούς αφού η κεντρική διοίκηση διαχρονικά δεν κάνει δεκτό τον αριθμό προσωπικού που της ζητάται. Αναρωτήθηκε μάλιστα με ποιόν τρόπο η αυτοδιοίκηση θα καλύψει τα κενά που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τον μνημονιακό κανόνα μιας πρόσληψης έναντι πέντε αποχωρήσεων.

Στο ίδιο μήκος και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων παρατάξεων της μειοψηφίας, ζήτησαν να υπάρξει κοινό μέτωπο για την έλευση προσωπικού, ικανού να ανταποκριθεί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

 

Προ ημερήσιας διάταξης τέθηκαν επερωτήσεις που αφορούσαν τις εργασίες στο γεφύρι του Ποταμού, από την κυρία Μπαλού καθώς και για τη θέση της Περιφέρειας στο μεταναστευτικό, τη μεταφορά των απορριμμάτων και της σεισμικότητας της περιοχής από τον κ. Σαμοϊλη.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/35VFerO
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.