Εκδήλωση ΚΥΓΕΩ Κομοτηνή: Ορατός ο στόχος για σύζευξη Παραγωγών και Καταναλωτών

Εκδήλωση ΚΥΓΕΩ Κομοτηνή: Ορατός ο στόχος για σύζευξη Παραγωγών και Καταναλωτών
Η Τζένη Γκιουγκή μαζί με την πρόεδρο του Urgenci Judith Htchmam

Σήμερα στις 7 το απόγευμα στο στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του Αγρο-οικόπολις για την Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία,-ΚΥΓΕΩ- στην Κομοτηνή, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης παραγωγών και καταναλωτών, για την συνεργασία που μπορεί να κτισθεί με βάση την παραγωγή βιολογικών προϊόντων εποχής και την άμεση διάθεσή τους στο αγοραστικό κοινό, χωρίς μεσάζοντες.
Ο στόχος που μπαίνει και μπορεί να επιτευχθεί είναι η η σωστή τροφή, που δεν θα «γράφει» τροφοχιλιόμετρα για να έλθει στο τραπέζι μας, δεν θά εχει χημικά λιπάσματα και ορμόνες. ΕΠίσης δεν θα έχει αλλεργιογόνα από κλίματα άλλων χωρών και περιοχών, που δεν τα «σηκώνει» ο οργανισμός μας και τα συσσωρεύει για να εκδηλώσει κάποια στιγμή ασθένεια…
Ομιλήτρια θα είναι η ακτιβίστρια Διατροφικής Κυριαρχίας και επικεφαλής του δικτύου Αγκρο-οικόπολις, Τζένη Γκιουγκή.
Θα διανεμηθούν και σπόροι παραδοσιακών ποικιλιών από τους Σπορίτες Ροδόπης, οι οποίοι και θα διανείμουν τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες όπως, κολοκύθα για πίτα, μπάμιες, χρωματιστό καλαμπόκι,πιπεριά γεμιστή Κύμης, πιπεριά γεμιστή ζουλού, πιπεριά; Φλωρίνης,πιπεριά κατσίκα κηπουρού, ντοματοπιπεριά, ντομάτα τσερόκι,ντομάτα κίτρινη ξερική,ντομάτα Πηλίου,ρόκα,μελιτζάνα άσπρη και μαύρη, αγγούρι μέτριο, λαχανίδα κ.α.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι ΣΠορίτες Ροδόπης και η Πολιτιστική Χορηγός προβολής είναι η ΕΡΤ Κομοτηνής.

ΑΚούστε τις συνεντεύξεις που έδωσαν στην ΕΡΤ οι Τζένη Γκιουγκή και Νίκος Δομπάζης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/37Tknam
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη