Βρετανία: Προς αναθεώρηση του καθεστώτος πρόωρης αποφυλάκισης

Βρετανία: Προς αναθεώρηση του καθεστώτος πρόωρης αποφυλάκισης

Στην επανεξέταση του καθεστώτος πρόωρης αποφυλάκισης θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Γέφυρα του Λονδίνου.

Υπενθυμίζεται ότι την επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, διέπραξε ένας πρώην κρατούμενος που είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και είχε αφεθεί ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση, ο οποίος σκότωσε με μαχαίρι δύο ανθρώπους, έναν άνδρα και μια γυναίκα. Άλλοι τρεις νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

«Όταν άνθρωποι καταδικάζονται σε φυλάκιση για έναν ορισμένο αριθμό ετών, πρέπει να εκτίουν όλα τα έτη της ποινής αυτής», δήλωσε ο Τζόνσον μετά την επίσκεψή του στο σημείο της επίθεσης και συνέχισε: «Δεν έχει κανένα νόημα για την κοινωνία μας να αφήνουμε ελεύθερους πρόωρα ανθρώπους που καταδικάστηκαν για τρομοκρατικά αδικήματα, βίαια εγκλήματα. Λέω εδώ και καιρό πως αυτό το σύστημα απλώς δεν λειτουργεί».

Μιλώντας στην εκπομπή του Άντριου Μαρ του BBC, o Βρετανός πρωθυπουργός είπε: «Αν κάποιος καταδικαστεί για ένα σοβαρό τρομοκρατικό αδίκημα, πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 14 ετών, και ορισμένοι δεν πρέπει να βγαίνουν ποτέ» από τη φυλακή.

Αυτές οι απλές αλλαγές, που συνάδουν με όσα λέω αφότου έγινα πρωθυπουργός, θα είχαν επιτρέψει να αποφευχθεί αυτή η επίθεση. Θα φέρουμε πιο αυστηρές ποινές για σοβαρά σεξουαλικά και βίαια αδικήματα και για τους τρομοκράτες.

Αποδοκιμάζω απόλυτα το γεγονός ότι αυτός ο άνδρας ήταν έξω στον δρόμο, νομίζω ότι ήταν απόλυτα αποκρουστικό και θα αναλάβουμε δράση».

Καταδικασθέντες για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία δεν θα πρέπει απαραίτητα να εκτίουν όλη τους την ποινή, αυτό εξαρτάται από τις περιστάσεις, δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/35TEKlI
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.