Σάκης Μουτεσίδης: «Να μην το ζήσει άλλος ποδοσφαιριστής»

Σάκης Μουτεσίδης: «Να μην το ζήσει άλλος ποδοσφαιριστής»

Θέμα σε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα έγιναν οι κωμικοτραγικές καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν στον αγώνα του Ολυμπιακού Ροδόπολης με τους Ακρίτες Καπνοφύτου για την Ανώτερη κατηγορία της Ε.Π.Σ. Σερρών.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Σάκη Μουτεσίδη στον αυχένα στο 90ο λεπτό του αγώνα και η άμεση ανάγκη μεταφοράς του στο κοντινότερο κέντρο υγείας ανάγκασε τους παράγοντες της ομάδας να «επιστρατεύσουν» αυτοκίνητο μέλους της διοίκησης  ιδιοκτήτη ψητοπωλείου αναδεικνύοντας για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο ετών  το μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού και την πλήρη κάλυψη περιοχών του Νομού με ασθενοφόρα.

Μια νέα δυσάρεστη περιπέτεια ήρθε να προστεθεί στην ήδη γεμάτη εμπόδια και δύσκολες καταστάσεις, διαδρομή στο ποδόσφαιρο για τον Σάκη Μουτεσίδη. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής, που ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου του Πανσερραϊκού την περίοδο 2014-15 (με 20 συμμετοχές και πέντε γκολ) μιλώντας για την χθεσινή περιπέτεια του είπε: «Σε μία διεκδίκηση της μπάλας τραυματίστηκα σοβαρά στον αυχένα και στα πλευρά ύστερα από σύγκρουση που είχα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.  Σηκώθηκα και αρχικά είχα τις αισθήσεις μου αλλά στη συνέχεια τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ζαλιζόμουν απίστευτα και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Νόμιζα ότι με τραβούσε η γη προς τα κάτω. Συνήλθα και περιμέναμε να έρθει το ασθενοφόρο.  Επειδή το ασθενοφόρο αργούσε να έρθει προσφέρθηκε ένας παράγοντας του συλλόγου, ο κ. Δημήτρης Δεδής να με μεταφέρει με το επαγγελματικό βανάκι που έχει από την επιχείρηση του. Ο κ. Δεδής είναι ιδιοκτήτης μιας από τις καλύτερες ψησταριές στην περιοχή μας. Με έβαλαν μέσα στο βανάκι της ψησταριάς. Ένιωθα πως ήμουν σε καλά χέρια αλλά αισθάνθηκα φόβο για τη ζωή μου. Ευτυχώς όλα τα παιδιά από την ομάδα ήταν δίπλα μου. Αυτό μου έδωσε δύναμη και κουράγιο. Τους ευχαριστώ όλους. Ο κ. Δημήτρης οδηγούσε κι εγώ ήμουν πίσω μαζί με τη γιατρό και τον προπονητή μας, τον κ. Ιάκωβο Δημητριάδη. Δεν υπήρχε άλλη λύση. Ξέραμε πως ασθενοφόρο μπορεί και να μην έρθει ποτέ. Ως πότε θα ζούμε έτσι; Πότε θα στείλουν ένα ασθενοφόρο να υπάρχει για εμάς εδώ; Όταν θα γίνει το κακό και θα χαθεί μια ζωή τι θα λένε; Πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους αυτοί οι άνθρωποι γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Με τον βανάκι μεταφέρθηκα στο κέντρο υγείας της Ροδόπολης. Το ασθενοφόρο δεν πήγε ποτέ στο γήπεδο από ότι έμαθα είτε γιατί δεν πρόλαβε είτε γιατί ενημερώθηκε πως είμαι στο κέντρο υγείας. Αφού μου έκαναν εκεί την πρώτη διάγνωση με έστειλαν στο νοσοκομείο των Σερρών με ασθενοφόρο που ήρθε με 40 λεπτά καθυστέρηση. Η διάγνωση ήταν θλάση στα πλευρά και στον αυχένα. Ευτυχώς γλίτωσα τα χειρότερα αλλά ακόμα και τώρα δεν μπορώ να πάρω ανάσα. Φοβήθηκα πολύ για τη ζωή μου. Δεν ήξερα τι ακριβώς είχα πάθει και έβαζα άσχημα πράγματα με το νου μου. Αυτό που θέλω να πω  είναι πως δεν αξίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Δεν πρέπει να το ζήσει άλλος συνάνθρωπος μου αυτό που έζησα εγώ. Επίσης πρέπει να τονίσω ότι στη φάση του τραυματισμού μου κι ενώ ήμασταν στο 90 με το σκορ να είναι ισόπαλο 2-2 κι ενώ είχα χάσει τις αισθήσεις μου και ευτυχώς υπήρχε και η γιατρός που μπήκε μόνη της μέσα και να είναι καλά για αυτό. Ο διαιτητής ήταν μπροστά στη φάση, είδε τη σύγκρουση και δεν έδινε άδεια στη γιατρό να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου. Αυτοί που τους ορίζουν δεν πρέπει να γνωρίζουν πόσο ικανοί είναι στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων; Δεν μπορούμε να μιλάμε για παιχνίδι όταν δεν δίνεται προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή».

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/34KiLO5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη