Δράμα: Βιωματική διάλεξη για την προώθηση του αθλητισμού

Δράμα: Βιωματική διάλεξη για την προώθηση του αθλητισμού

Bιωματική διάλεξη διοργανώνει αύριο (Πέμπτη), ο Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον δραμινής καταγωγής υπεραθλητή υπεραποστάσεων Μάριο Γιαννάκου, στο 1 ΕΠΑΛ Δράμας. Η εκδήλωση που θα φιλοξενηθεί και σε άλλες σχολικές μονάδες της περιοχής το ερχόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Ο Μάριος Γιαννάκου είναι 27 ετών και μέχρι την ηλικία των 23 ετών ήταν παχύσαρκος (145 κιλά) και κάπνιζε 3 πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Αυτήν την στιγμή αποτελεί έναν αθλητή πρότυπο καθώς τον Φεβρουάριο του 2018 ήταν ένας από τους 14 αθλητές που τερμάτισαν τον αγώνα 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική και ένας από τους 18 αθλητές που τερμάτισαν τον αγώνα 270 χιλιομέτρων στην έρημο. Είναι κάτοχος του παγκόσμιου ηλικιακού ρεκόρ στον μεγαλύτερο υπερμαραθώνιο ερήμου στον κόσμο τον Δεκέμβριο του 2018. Επιπλέον είναι κάτοχος του ηλικιακού ρεκόρ στον αγώνα 170 χιλιομέτρων του Rodopi Ultra Trail. Ασχολείται επιπλέον με τη ζωγραφική, την ποίηση και τη συγγραφή, ενώ είναι αρθρογράφος στην Εναλλακτική Δράση, στο περιοδικό iRun και στο Adventure.com.

Η ιδέα των ομιλιών σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πηγάζει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, από την εσωτερική ανάγκη να προάγουνε τον αθλητισμό και το well being, ενισχύοντας την πίστη και τη θέληση των παιδιών να προσπαθήσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους σε μία εποχή όπου τα περισσότερα παιδιά έχουν ως πρότυπο την καθιστική ζωή.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2r2SvA7
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη