Λέσβος: Διασώθηκε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου που έπλεε ακυβέρνητο

Λέσβος: Διασώθηκε το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου που έπλεε ακυβέρνητο

Τα 14 μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το φορτηγό πλοίο με ελικόπτερο σούπερ πούμα που έσπευσε στην περιοχή. Μάχη με το χρόνο για να μην βυθιστεί.

Κλίση, λόγω μετατόπισης χύμα φορτίου, έχει πάρει το φορτηγό πλοίο Now Leo, με σημαία Λιβερίας και πλέει ακυβέρνητο ανοικτά του Σιγρίου, στη Λέσβο.

Ήδη, το 14μελές πλήρωμα του που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου παρελήφθη από το ελικόπτερο σούπερ πούμα που είχε σπεύσει στην περιοχή και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Σκύρου.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι έντασης 8 μποφόρ που δυσκολεύουν αφάνταστα τις προσπάθειες για τη ρυμούλκηση του φορτηγού πλοίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λιμενικού, το πλοίο έμεινε ακυβέρνητο το πρωί, λόγω μηχανικής βλάβης και στη συνέχεια υπήρξε μετατόπιση φορτίου με αποτέλεσμα να πάρει κλίση.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το πλοίο να βυθιστεί και γι΄αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη μια μάχη με το χρόνο, ώστε να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις.

Στο σημείο βρίσκονται δύο παραπλέοντα καθώς και δύο ελικόπτερα της ΠΑ, ενώ σπεύδουν ΠAΘ Λιμενικού Σώματος, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και άλλα τρία παραπλέοντα.



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2DMcoOl
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη