Σχοινάς και Γιόχανσον σε Αθήνα και Άγκυρα για το μεταναστευτικό

Βρυξέλλες, Αθανάσιος Αθανασίου

Μετάβαση στην Άγκυρα για συνομιλίες για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο νέος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα της καταληκτικής ενημέρωσης των συντακτών μετά το Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, o Μαργαρίτης Σχοινάς ανακοίνωσε ότι μαζί με την συναρμόδιά του Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον θα βρεθεί στην Άγκυρα την Παρασκευή, αφού πρώτα όμως μεταβούν και οι δύο στη Αθήνα την Πέμπτη (05/12) με το ίδιο αντικείμενο.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξήγησε ότι ο στόχος των δύο επισκέψεων είναι να χτιστούν γέφυρες για την σύγκλιση σε μια μελλοντική συνεκτική συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Όπως εξήγησε «δεν έχουμε καιρό για χάσιμο», τονίζοντας ότι η ΕΕ «ήταν πολύ διαιρεμένη και για πολύ καιρό».

Η Ίλβα Γιόχανσον καθ' ύλην αρμόδια Επίτροπος θα πραγματοποιήσει γύρο επισκέψεων και στις 27 πρωτεύουσες, με τον Μαργαρίτη Σχοινά να την συνοδεύει σε κάποιες από αυτές.

«Η Τουρκία είναι η πλέον σημαντική χώρα για την ΕΕ σε αυτό το θέμα και για αυτό θέσαμε ως προτεραιότητα το να μεταβούμε εκεί την πρώτη εβδομάδα που αναλάβαμε», τόνισε η Επίτροπος για το μεταναστευτικό.

Πηγή: Real.grvia Press24.gr https://ift.tt/2P42KMw
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.