Σχοινάς και Γιόχανσον σε Αθήνα και Άγκυρα για το μεταναστευτικό

Βρυξέλλες, Αθανάσιος Αθανασίου

Μετάβαση στην Άγκυρα για συνομιλίες για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο νέος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα της καταληκτικής ενημέρωσης των συντακτών μετά το Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, o Μαργαρίτης Σχοινάς ανακοίνωσε ότι μαζί με την συναρμόδιά του Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον θα βρεθεί στην Άγκυρα την Παρασκευή, αφού πρώτα όμως μεταβούν και οι δύο στη Αθήνα την Πέμπτη (05/12) με το ίδιο αντικείμενο.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξήγησε ότι ο στόχος των δύο επισκέψεων είναι να χτιστούν γέφυρες για την σύγκλιση σε μια μελλοντική συνεκτική συμφωνία για το μεταναστευτικό.

Όπως εξήγησε «δεν έχουμε καιρό για χάσιμο», τονίζοντας ότι η ΕΕ «ήταν πολύ διαιρεμένη και για πολύ καιρό».

Η Ίλβα Γιόχανσον καθ' ύλην αρμόδια Επίτροπος θα πραγματοποιήσει γύρο επισκέψεων και στις 27 πρωτεύουσες, με τον Μαργαρίτη Σχοινά να την συνοδεύει σε κάποιες από αυτές.

«Η Τουρκία είναι η πλέον σημαντική χώρα για την ΕΕ σε αυτό το θέμα και για αυτό θέσαμε ως προτεραιότητα το να μεταβούμε εκεί την πρώτη εβδομάδα που αναλάβαμε», τόνισε η Επίτροπος για το μεταναστευτικό.

Πηγή: Real.gr



via Press24.gr https://ift.tt/2P42KMw
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη