ΑΤΛΑΣ Ι: Το νέο «στολίδι» του Πολεμικού Ναυτικού - Δωρεά του Ιδρύματος «Λασκαρίδη» (pics)

ΑΤΛΑΣ Ι: Το νέο «στολίδι» του Πολεμικού Ναυτικού - Δωρεά του Ιδρύματος «Λασκαρίδη» (pics)

Το νέο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης με την ονομασία «ΑΤΛΑΣ Ι», εντάχθηκε στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού, η τελετή ονοματοδοσίας του έλαβε χώρα στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Το νέο πλοίο σκάφος «ΑΤΛΑΣ Ι» ειδικό για τον εν πλω ανεφοδιασμό άλλων σκαφών του Στόλου με καύσιμα και εφόδια αποτελεί μία ακόμα δωρεά του Ιδρύματος «Αικ. Λασκαρίδη» στο Πολεμικό Ναυτικό.

atlas 1

Το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όπου απηύθυνε χαιρετισμό:

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων, κύριε Υπουργέ, κύριε Αρχηγέ, κύριοι Αρχηγοί, Κυρίες και Κύριοι,Βρίσκομαι σήμερα εδώ, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, για ν' αποδώσω αυτό που αναλογεί στον κ. Πάνο Λασκαρίδη και στην Οικογένειά του. Αυτό που του αναλογεί ως Ευπατρίδη, ο οποίος συνεχίζει τη μεγάλη παράδοση των Εθνικών μας Ευεργετών, την παράδοση η οποία χάραξε, κυριολεκτικώς, δρόμους σε ό,τι αφορά την πορεία του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους και ιδίως σε δύσκολες στιγμές.

Χαίρομαι γιατί σήμερα μπορώ δημοσίως ν' αναδείξω αυτά τα οποία ο κ. Λασκαρίδης, με την σεμνότητα που τον διακρίνει, την σεμνότητα που ταιριάζει στον πραγματικό Ευπατρίδη, δεν θέλησε ποτέ να φανούν. Και μιλώ για όσα έχει πράξει γενικότερα σε ότι αφορά την στήριξη του Τόπου, αλλά κυρίως τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και κατ΄ εξοχήν το Πολεμικό μας Ναυτικό.Κυρίες και Κύριοι, το Άτλας Ι, το νέο πλοίο γενικής υποστήριξης του Πολεμικού μας Ναυτικού από σήμερα, είναι ένα δείγμα μόνο της όλης προσφοράς του κ. Λασκαρίδη και της Οικογένειάς του. Και εύχομαι και ελπίζω, το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν και άλλοι. Γιατί τούτος ο Τόπος, ακόμη και σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι οιωνοί εμφανίζονται καλύτεροι, πάντα έχει ανάγκη από αυτούς που σκέφτονται την Πατρίδα, τον Λαό μας και το Έθνος μας.

Ευχαριστώ τον κύριο Λασκαρίδη πολύ περισσότερο γιατί ενισχύεται, μέσω του Άτλας Ι, το Πολεμικό μας Ναυτικό, σε μια στιγμή κατά την οποία, λόγω και της συγκυρίας, κορυφώνεται ο ρόλος του ως αιχμής του δόρατος φύλαξης των Θαλάσσιων Συνόρων μας, και όχι μόνο.Το Πολεμικό μας Ναυτικό, υπό τα σημερινά δεδομένα, και με δεδομένη επίσης την θέση της Ελλάδας στη Διεθνή Κοινότητα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι φύλακας των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα Σύνορα αυτά, όπως έχω τονίσει πολλές φορές -και αυτό αποτελεί Εθνική μας Θέση, η οποία στηρίζεται στο Διεθνές και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο- και ότι συνδέεται με τα Σύνορα αυτά, ανήκουν και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η οποία και εκείνη, κατόπιν τούτου, έχει το χρέος φύλαξής τους και κυρίως υπεράσπισης της Διεθνούς Νομιμότητας, ως προς τον προσδιορισμό τους κατά το Διεθνές Δίκαιο.



via Ειδήσεις https://ift.tt/2DGMgEs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη