Οικονόμου: Το παρασκήνιο της ελληνικής αποχώρησης κατά την προκλητική ομιλία Ερντογάν (vid)

Οικονόμου: Το παρασκήνιο της ελληνικής αποχώρησης κατά την προκλητική ομιλία Ερντογάν (vid)

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου μίλησε για το διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που προκλήθηκε κατά την ομιλία Ερντογάν και οδήγησε στην αποχώρηση της ελληνικής αποστολής.

Το παρασκήνιο της αποχώρησης της ελληνικής αποστολής κατά την ομιλία Ερντογάν που προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου.

Μίλησε στην ΕΡΤ για την αποχώρηση του από την εκδήλωση εγκαινίων του αγωγού ΤΑΝΑΡ και σημείωσε:

«Ελπίζαμε ότι δεν θα προχωρούσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε επιθέσεις και προκλήσεις κατά της χώρας μας, αλλά το θεωρούσαμε ενδεχόμενο, οπότε είχαμε προετοιμαστεί και είχαμε αποφασίσει ότι θα φεύγαμε. Πιστεύαμε ότι η τουρκική πλευρά θα έδειχνε σοβαρότητα και αξιοπρέπεια επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά άμεσα και τη χώρα μας», δηλαδή η σύνδεση των δύο αγωγών όπως εξήγησε.

Σε ερώτηση εάν κατά την προσέλευσή τους στην εκδήλωση υπήρχαν κάποια προμηνύματα, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ήταν φιλική η υποδοχή, και μέχρι που μίλησε ο Ερντογάν δεν υπήρχε κάποιο προμήνυμα.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι τίθεται θέμα παγίδευσης της ελληνικής πλευράς και διευκρίνισε ότι επειδή περίμεναν κάποια πρόκληση, μετέβησαν στην εκδήλωση με δικό τους αυτοκίνητο και όχι με το αυτοκίνητο και τη συνοδεία που τους παρείχαν, ώστε εάν υπήρχε κάποια πρόκληση να έφευγαν αμέσως.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Οικονόμου:



via Ειδήσεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2P5LB4O
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη