Κομοτηνή: 15-1-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 15-1-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Πολιτική
Κεντρικός Εισηγητής στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Μετά από πρόταση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προς τον Πρωθυπουργό, ανατέθηκε στον Ευριπίδη Στυλιανίδη η κοινοβουλευτική υποστήριξη ενός σοβαρότατου Σχεδίου Νόμου που επιδιώκει τη θεσμοθέτηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, θέτοντας τη βάση πάνω στην οποία θα θεμελιωθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν στο χώρο της Εκπαίδευσης. Ο Βουλευτής Ροδόπης υποστήριξε στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής 'τη νομοθετική πρωτοβουλία, επισημαίνοντας τις καινοτομίες και τις λειτουργικές αλλαγές που θα επιφέρει το Σχέδιο Νόμου. Ο Ευριπίδης. Στ. Στυλιανίδης υπογράμμισε: Όποια Εθνική Στρατηγική και αν αποφασίσουμε, ένα είναι βέβαιο ότι ρίζα και θεμέλιο της δεν μπορεί να είναι άλλο από την Παιδεία.Γιατί Όλα είναι θέμα Παιδείας».

Κτηνοτροφία
Συγκροτείται η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση της Φέτας
Στη συγκρότηση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης της Φέτας με σκοπό την προώθηση του εμβληματικού προϊόντος της πατρίδας μας προχώρα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης με τον Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή
Συνάντηση εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, ενόψει της εγκατάστασης και λειτουργίας σταθερού σημείου ελέγχου οχημάτων που εισέρχονται στη χώρα μας από τη Βουλγαρία, θα πραγματοποιηθεί, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, αύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης (Διοικητήριο, Δημοκρατίας 1, 1ος όροφος).
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Επίσκεψη στο Δήμο Αρριανών πραγματοποίησε ο Οντέρ Μουμίν
Επίσκεψη στον Δήμο Αρριανών πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν με τους αντιδημάρχους του. Ο κος Μουμίν συνομίλησε με τον ομόλογό του, Ριτβάν Αμέτ, για θέματα της επικαιρότητας, ευχόμενος η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη και αποδοτική για όλους. Οι δύο Δήμαρχοι αναφέρθηκαν επίσης στις κοινές δράσεις των δύο δήμων αλλά και σε μελλοντικά σχέδια και στόχους στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.
Παιδεία
Συνεχίζονται τα μαθήματα στην Ακαδημία δια βίου Μάθησης
Συνεχίζονται τα μαθήματα στην Ακαδημία δια βίου Μάθησης. Στην Ροδόπη με θέμα: «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΗΜΕΡΑ» στις 19:00 και ομιλήτρια την κα Αλεξάνδρα Γκεμιτζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Δ.Π.Θ θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με Θέμα : Από την κλιματική αλλαγή στην κλιματική κρίση. Στην Ξάνθη η θεματολογία που έχει επιλεγεί είναι: «Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ», ως Χώρος διαλέξεων έχει οριστεί η Αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου – Διοικητήριο. Ομιλητής σήμερα στις επτά θα είναι ο Χρήστος Ακράτος, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, ΔΠΘ με Θέμα Διάλεξης: Τεχνητοί υγρότοποι στην επεξεργασία υγρών αποβλήτων.
Νέος διαγωνισμός με το όνομα Πυθαγόρας
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει ένα νέο διαγωνισμό με το όνομα ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. Οι στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι: Να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη. Να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα. Ο διαγωνισμός αυτός δεν θα ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών αλλά την ικανότητα να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές & μαθήτριες Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & Α, Β, Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να απαντήσει σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής κλιμακούμενης δυσκολίας. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται πριν τις 25/1/2020 ώστε να ετοιμαστούν τα βιβλία που θα παραλάβουν οι μαθητές την ημέρα του διαγωνισμού. Ημερομηνία διεξαγωγής διαγωνισμού : Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, 09:30 – 11:00, στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής Κομοτηνής (Π. Τσαλδάρη 1 Κομοτηνή)
Ευρώπη
Συνάντηση στο Europe Direct Κομοτηνής
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και οι εθελοντές του κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στις 21:00 στα γραφεία του Κέντρου (Ν. Τσανακλή 15). Με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του ετήσιου πλάνου δράσεων για το 2020, στους εθελοντές αλλά και στους συνεργαζόμενους φορείς, συλλόγους, εκπροσώπους της Περιφέρειας και του Δήμου.
Πολιτισμός
4η Συνάντηση Χορωδιών Ροδόπης την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου
Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σας προσκαλεί στην 4η Συνάντηση Χορωδιών Ροδόπης, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου και ώρα 20.00, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Συμμετέχουν οι χορωδίες: 1) Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», 2) Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κομοτηνής «Ο Εύμολπος», 3) Συλλόγου Πατεράδων Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, 4) Γραφείου Εσωτερικής & Εξωτερικής Ιεραποστολής Ι.Μ. Μαρωνείας & Κομοτηνής, 5) Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, 6) "E-CHO" Χορωδία Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης, 7) Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, 8) Στέγης Πολιτισμού Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες», 8) «Ναϊριάν Μεγεντί» Χορωδία Αρμένικης Εκκλησίας Κομοτηνής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη!
Έκθεση ζωγραφικής του Θοδωρή Μαρκόπουλου
Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πραγματοποιεί το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του εικαστικού Θοδωρή Μαρκόπουλου, με τίτλο «Telegraph Road…on canvas».
Αστυνομικό δελτίο
Εξιχνιάστηκαν 3 κλοπές οχημάτων, 1 απόπειρα κλοπής οχήματος και 1 διάρρηξη επιχείρησης στο νομό Ροδόπης
Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) κλοπές οχημάτων, μία (1) απόπειρα κλοπής οχήματος και μία (1) διάρρηξη επιχείρησης, που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2019, στο νομό Ροδόπης. Από τους παραπάνω αστυνομικούς σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας από 22 έως 33 ετών, για κλοπή.
Συνελήφθη 31χρονος για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών
Συνελήφθη χθες (13-1-2020) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες σχετικά με πώληση ναρκωτικών από τον 31χρονο, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν: 5 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 142,3 γραμμαρίων, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
Καιρός
Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2Tni6iH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.