«Κόκκινος συναγερμός» για τις ΗΠΑ - «Αναμένουμε μεγάλο χτύπημα από το Ιράν στις επόμενες 48 ώρες»

«Κόκκινος συναγερμός» για τις ΗΠΑ - «Αναμένουμε μεγάλο χτύπημα από το Ιράν στις επόμενες 48 ώρες»

Συναγερμός επικρατεί στις ΗΠΑ για πιθανά αντίποινα από το Ιράν μετά τη δολοφονία του ανώτατου στρατηγού Κοσέμ Σουλεϊμανί την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Associated Press, Αμερικάνοι αξιωματούχοι εξέδωσαν προειδοποίηση προς τα πλοία που πλέον στον Περσικό για το «ενδεχόμενο ιρανικής δράσης» κατά αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν πως οι πληροφορίες που έλαβαν δεν είναι ξεκάθαρες για το εάν οι τελευταίες κινήσεις του Ιράν είναι αμυντικού τύπου ή συνιστούν προετοιμασίες για ένα επιθετικό χτύπημα, παρ' ολ' αυτά, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενισχύουν τις στρατιωτικές θέσεις τους στην περιοχή. Ένας αξιωματούχος ισχυρίστηκε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ένα «μεγάλο χτύπημα» μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Η αμερικανική προειδοποίηση έρχεται λίγο μετά την κηδεία του Κασέμ Σουλεϊμανί, στην οποία έδωσαν το παρόν χιλιάδες κόσμου, και που αρκετοί έχασαν τη ζωή τους, σε ποδοπάτημα που προκλήθηκε.

Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Isna επικαλούμενο τον επικεφαλής της επιτροπής που ρυθμίζει το τελετουργικό, Μεχντί Σανταφί. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράν, 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 200 τραυματίστηκαν.



via Ειδησεις https://ift.tt/2QYjGom
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη