Κάιρο: Έφοδος της Αστυνομίας στα γραφεία του πρακτορείου Anadolu-Τέσσερις συλλήψεις

Κάιρο: Έφοδος της Αστυνομίας στα γραφεία του πρακτορείου Anadolu-Τέσσερις συλλήψεις

Η αιγυπτιακή αστυνομία εισέβαλε χθες το απόγευμα στα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου Anadolu στο Κάιρο, και συνέλαβε 4 άτομα που εργάζονταν εκεί, εκ των οποίων ο ένας είναι τούρκος υπήκοος.

Σύμφωνα με το Anadolu οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία. Οι Αιγύπτιοι αστυνομικοί έκλεισαν τις κάμερες ασφαλείας στα γραφεία του πρακτορείου και διέκοψαν τη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Οι άνδρες της Αιγυπτιακής υπηρεσίας ασφαλείας, που πραγματοποίησαν εξονυχιστικό έλεγχο στα γραφεία μέχρι τις πρωινές ώρες, κατάσχεσαν τα διαβατήρια των εργαζομένων, τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους και τους εμπόδισαν να έρθουν σε επαφή με το εξωτερικό, αλλά αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το λόγο της εφόδου στον δικηγόρο του πρακτορείο που έσπευσε στα γραφεία του Anadolu.

Ο Tούρκος επιτετραμμένος, στο Κάιρο, επικοινώνησε με το Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ και παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.

Επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ήλθε σε επαφή με την Αιγυπτιακή πρεσβεία στην Άγκυρα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Anadolu δήλωσε ότι οι αιγυπτιακές αρχές θα πρέπει να αφήσουν αμέσως ελεύθερους του υπαλλήλους του πρακτορείου.

Επίσης το ΥΠΕΞ της Τουρκίας, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «αναμένουμε από τις Αιγυπτιακές αρχές που έχουν συλλάβει υπαλλήλους του πρακτορείου Αnadolu μεταξύ των οποίων υπάρχει ένας Τούρκους υπήκοος, να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι. Σε αυτή την απερίσκεπτη ενέργεια οι δυτικές χώρες που υποτίθεται ότι δείχνουν ευαισθησία στην ελευθερία του τύπου έχουν αγνοήσει τις παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία».

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση από Κωνσταντινούπολη, Αριάνα Φερεντίνου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/35SfLPD
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.