Πρόγραμμα διάδοσης αθλητισμού και ολυμπισμού σε απομακρυσμένα νησιά

Πρόγραμμα διάδοσης αθλητισμού και ολυμπισμού σε απομακρυσμένα νησιά

Με την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής υλοποιείται πρόγραμμα διάδοσης του αθλητισμού και του ολυμπισμού σε απομακρυσμένα νησιά μας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει επισκέψεις ολυμπιονικών και πρωταθλητών σε απομακρυσμένα νησιά, έτσι ώστε μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν τη χαρά και τα οφέλη του αθλητισμού και τις αξίες που προωθεί. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτών προγραμματίζονται, επίσης, περιβαλλοντικές δράσεις προώθησης του αθλητισμού στα νησιά χωρίς το πλαστικό μιας χρήσης.

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χριστιάνα Καλογήρου, είχε σήμερα συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα. Βούλα Κοζομπόλη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η Γενική Γραμματέας δήλωσε σχετικά: «Με την πρωτοβουλία μας αυτή φέρνουμε τον αθλητισμό κοντά στα απομακρυσμένα μας νησιά. Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα στους νησιώτες μας, μικρούς και μεγάλους, να γνωρίσουν από κοντά Έλληνες αθλητές που έχουν διακριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μας είναι να παρακινηθούν, ώστε να βάλουν στη ζωή τους τον αθλητισμό και τον ολυμπισμό και όλα αυτά σεβόμενοι το περιβάλλον».

Η Ολυμπιονίκης Βούλα Κοζομπόλη έκανε την εξής δήλωση: «Ως Έλληνες ολυμπιονίκες και πρωταθλητές είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να μεταλαμπαδεύσουμε τις ολυμπιακές αξίες, με τις οποίες έχουμε πορευθεί σε όλη μας τη ζωή και να προωθήσουμε τον αθλητισμό σε όλες τις ηλικίες στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών μας. Ολυμπιονίκες και πρωταθλητής θα επισκεφθούμε νησιά, όπου θα έρθουμε σε επαφή με τους νησιώτες μας και θα αθληθούμε μαζί τους».

The post Πρόγραμμα διάδοσης αθλητισμού και ολυμπισμού σε απομακρυσμένα νησιά appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2MYzoPl
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη