Νοτιότερη η τροχιά του αφρικανικού χαμηλού-ηπιότερα τα φαινόμενα στην Κρήτη

Νοτιότερη η τροχιά του αφρικανικού χαμηλού-ηπιότερα τα φαινόμενα στην Κρήτη

Το αφρικανικό βαρομετρικό χαμηλό που έχει σχηματιστεί στις ακτές της Λιβύης θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, νοτιότερη τροχιά με αποτέλεσμα η κατανομή των ισχυρότερων βροχοπτώσεων να αναμένεται πάνω από το Λιβυκό Πέλαγος (βλ. χάρτη, όπου το κόκκινο γράμμα L δίνει τη θέση του χαμηλού το μεσημέρι (αριστερά) και το βράδυ (δεξιά) της Τετάρτης 15/01).

Σημαντικές βροχές θα σημειωθούν πάντως στην Κρήτη, όπως διακρίνεται και στον επόμενο χάρτη πρόγνωσης βροχής 48 ωρών (μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 16/01), με τα αναμενόμενα ύψη βροχής να ξεπερνούν κατά τόπους τα 75 χιλιοστά.


Με αφορμή την μικρή αλλαγή της τροχιάς του χαμηλού τονίζεται ότι η χαμηλή προβλεψιμότητα στην κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών υπαγορεύει την προσεκτική προσέγγιση στη ανακοίνωση αναμενόμενων έντονων καιρικών φαινομένων πολλές ημέρες πριν αυτά συμβούν.

Σύνταξη άρθρου: Κ. Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3afELUq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη