Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να εκτελέσουν κι άλλον Ιρανό την ίδια νύχτα

Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να εκτελέσουν κι άλλον Ιρανό την ίδια νύχτα

Η επιχείρηση είχε στόχο τον Ιρανό Αμπντούλ Ρεζά Σαλχάι Διοικητή της επίλεκτης μονάδας του Ιράν, Quds. Η αποτυχημένη επιχείρηση εξουδετέρωσης του Ιρανού αξιωματικού πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιανουαρίου στην Υεμένη.

«Είδαμε την αναφορά μιας αεροπορικής επιδρομής στις 2 Ιανουαρίου στην Υεμένη, που εδώ και καιρό θεωρείται καταφύγιο τρομοκρατών και αντιπάλων των ΗΠΑ. Το υπουργείου Αμύνης δεν συζητά φημολογούμενες επιχειρήσεις στην περιοχή» είπε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ρεμπέκα Ρεμπάριτς.

Τα νέα αυτά στοιχεία έρχονται να αμφισβητήσουν, σύμφωνα με το CNN, τις αιτιάσεις της διοίκησης Τραμπ πως η επίθεση κατά του Κασέλ Σουλεϊμανί υπήρξε δικαιολογημένη, καθώς από αυτή εξαρτώνταν οι ζωές Αμερικανών. «Το Κογκρέσο χρειάζεται απαντήσεις. Ποια είναι τα πλήρη σχέδια της διοίκησης Τραμπ αναφορικά με τη δολοφονία Ιρανών αξιωματούχων; Πως η απόπειρα δολοφονίας στην Υεμένη μπορεί να σχετίζεται με οποιαδήποτε άμεση απειλή;» αναρωτήθηκε ο Δημοκρατικός εκλεγμένος στο Κογκρέσο, Ρο Κάνα.via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/36HlUPV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.