Παρασκήνιο από τη Διάσκεψη του Βερολίνου: Ο Χαφτάρ είχε στο «περίμενε» τη Μέρκελ

Ένα άγνωστο περιστατικό από τα παρασκήνια της Διάσκεψης του Βερολίνου έφερε στο φως δημοσιότητας η Corriere Della Sera με πρωταγωνιστές τον Χαλίφα Χαφτάρ και την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μάταια προσπαθούσε να βρει στο τηλέφωνο τον Λίβυο Στρατάρχη.

«Ήταν πέντε το απόγευμα και το τηλέφωνο στο δωμάτιο του Χαφτάρ χτυπούσε για μεγάλο διάστημα», αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Corriere Della Sera. «Ήταν άλλο ένα τηλεφώνημα από την Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πηγαινοερχόταν όλο το απόγευμα μεταξύ της αίθουσας συνεδριάσεων και του γραφείου της για να αναφέρει ξεχωριστά στον Χαφτάρ και στον Σάρατζ. Ο ισχυρός άνδρας της Βεγγάζης, όμως, δεν απαντούσε πλέον στη Καγκελάριο, η οποία ζητούσε την τελική του άποψη για το κείμενο της τελικής διακήρυξης», προσθέτει το ιταλικό ρεπορτάζ.

Κάποια στιγμή η Μέρκελ ενημέρωσε «ότι θα περιμένουμε άλλα δέκα λεπτά» και αν δεν εμφανιστεί ο Χαφτάρ «καταλήγουμε στο έγγραφο που έχουμε συμφωνήσει». Ο Χαφτάρ δεν απάντησε ποτέ και έτσι ακριβώς έγινε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Corriere Della Sera.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης περιορίστηκε να δηλώσει ότι η κυρία Μέρκελ είχε χθες μόνο μία επικοινωνία με τον Στρατάρχη Χάφταρ, κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί, πριν από την έναρξη της Διάσκεψης.



via Press24.gr https://ift.tt/30IhZ38
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη