ΚΩΠΑΪΔΑ: ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ: Κάλεσμα από το ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ με την επωνυμία «ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
με την επωνυμία «ΤΡΟΦΩΝΙΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ»

1ος Κύκλος μαθημάτων 2019 -2020
Θεματική ενότητα: ΚΩΠΑΪΔΑ: ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
6η Συνάντηση: Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 (18:00 – 21:00)
Χώρος συνάντησης : Αίθουσα Θολωτού Δήμου Λεβαδέων
Εισηγήσεις
«Απόλλωνας: το γνησιότερο δημιούργημα του ελληνικού πνεύματος»
Η γέννηση και η πορεία του Απόλλωνα, με αναφορές στην σχέση του με την Κωπαΐδα, ανάλυση και ερμηνεία της απολλώνιας λειτουργίας στον αρχαίο κόσμο".Ναος του Πτώου Απόλλωνα, Τα Πτωϊα, Μαντισσα Τιλφούσσα.
«Η μάχη της Κωπαΐδας»
Η Μάχη της Κωπαΐδας έγινε στις 15 Μάρτη 1311, μεταξύ των Καταλανών και των Φράγκων ιπποτών. Αποτελεί γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας που καθόρισε τις εξελίξεις τόσο στο ελλαδικό χώρο, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αναδεικνύει, μια άγνωστη σε πολλούς πλευρά της ιστορίας, την πιο «σκοτεινή ώρα της μακραίωνης νύχτας», της υποταγής του Ελληνικού στοιχείου σε κάθε είδους κατακτητές.
«Το Λαφύστιο ως λατρευτικός τόπος των Μινύων»

Το Λαφύστιο στη Μυθολογία-Αναφορά και ερμηνεία του μύθου του Αθάμαντα, του Φρίξου και της Έλλης-Λαφύστιο και Αγριώνια- τελετή προς τιμήν του θεού Διονύσου -Λαφύστιο και Κρήτη-Λαφύστιο και Οιδίποδας-Γρανίτσα – Λαφύστιο μετά το 1821


via ORCHOMENOS-PRESS https://ift.tt/36ydsSJ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη