Προειδοποίηση και από τις ΗΠΑ για τον επικίνδυνο κοροναϊό: Δεκάδες κρούσματα πνευμονίας

photo: pexels

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση στους Αμερικανούς πολίτες στην Κίνα για το ξέσπασμα πνευμονίας στην πόλη Βουχάν στο κεντρικό τμήμα της Κίνας, το οποίο πιστεύεται ότι προκλήθηκε από ένα νέο στέλεχος κοροναϊού και έχει προκαλέσει τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Η χθεσινή προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζεται σε συναγερμό που εξέδωσε το Αμερικανικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών το οποίο κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες στην Κίνα που ταξιδεύουν στην Βουχάν να αποφεύγουν την επαφή με ζώα, την έκθεσή τους σε αγορές με ζώα ή ζωϊκά προϊόντα, μεταξύ άλλων προληπτικών μέτρων που συνέστησε.

Επίσης κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες που έχουν επισκεφθεί την Βουχάν και αισθάνονται ότι νόσησαν να λάβουν ιατρική περίθαλψη.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι έχουν διαγνωστεί 41 κρούσματα πνευμονίας τα οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από ένα νέο στέλεχος κοροναϊού. Χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι είναι πιθανό ένα ευρύτερο ξέσπασμα της νόσου, μολονότι η Κίνα δεν έχει αναφέρει την ύπαρξη νέων κρουσμάτων έκτοτε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕvia Ειδησεις https://ift.tt/36RELYq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.