Τσελίκ: Πρέπει να μελετηθεί γιατί ο Δένδιας συναντήθηκε με τον Χαφτάρ

Πρέπει να μελετηθεί καλά γιατί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τον στρατάρχη Χαφτάρ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Ομέρ Τσελίκ σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΑΚΡ ανέφερε ότι "η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια στον πραξικοπηματία στρατηγό Χαφτάρ πρέπει να μελετηθεί πολύ καλά, επειδή από τη στιγμή που ο Σάρατζ δηλαδή η "δομή" που αναγνωρίζουν τα ΗΕ ως νόμιμη, η 'δομή' που υπέγραψε τη συμφωνία με την Τουρκία, αποδυναμώνεται, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να θέσει ενώπιον της διεθνούς κοινότητας τον χάρτη που αποκαλείται Συμφωνία της Σεβίλλης, που σημαίνει μία νέα συνθήκη των Σεβρών στη Μεσόγειο".

Ο Τσελίκ σημείωσε: "όπως διασφαλίσαμε τα δικαιώματά μας στην Μεσόγειο υπογράφοντας αυτή τη συμφωνία με τη Λιβύη σημαίνει και σκίσιμο και πέταμα αυτού του χάρτη καθώς και διάλυση αυτής της δομής. Πρέπει να αξιολογηθεί καλά γιατί ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας συναντήθηκε με τον Χαφτάρ, ο οποίος δεν έχει καμία νομιμότητα, με το που η Τουρκία υπέγραψε τη συμφωνία".

Πηγή πληροφοριών: ΚΥΠΕ, sigmalive



via Press24.gr https://ift.tt/2tzvXb4
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη