Κρατικό Νίκαιας: Σκουλήκι μέσα σε φαγητό ασθενούς - Η απάντηση του νοσοκομείου

Κρατικό Νίκαιας: Σκουλήκι μέσα σε φαγητό ασθενούς - Η απάντηση του νοσοκομείου

 Μια ασθενής που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, προχώρησε σε καταγγελία, όταν βρήκε στο φαγητό μέσα ένα σκουλήκι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2020 στη Β' Καρδιολογική Κλινική στο Κρατικό Νίκαιας.

Μάλιστα, η Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας προχώρησε σε αναφορά προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, με την τελευταία να διατάσσει τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με την καταγγελία και την αναφορά, «στη Β' καρδιολογική κλινική, στον θάλαμο 205 και στην ασθενή (αναφέρεται το όνομα της νοσηλευομένης), καθώς έτρωγε το μεσημεριανό φαγητό βρήκε μέσα σε αυτό σκουλήκι».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου σε περιστατικό

«Σχετικά με το περιστατικό της 7ης Ιανουαρίου 2020, που αφορούσε στην φερόμενη ύπαρξη ξένου σώματος σε φαγητό ασθενούς ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Ο νέος Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ -ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» ορκίσθηκε ενώπιον του Διοικητή της 2ηςΥ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου την 7η Ιανουαρίου 2020 και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα δηλαδή την 8η Ιανουαρίου 2020.

2. Το προπεριγραφέν περιστατικό έχει περιέλθει σε γνώση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και ήδη έχει διαταχθεί η διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 125 του Ν.3528/2007,προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το εν λόγω περιστατικό. Επίσης έχουν ενημερωθεί ήδη οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

3. Καθημερινά διενεργείται εξονυχιστικός έλεγχος στον χώρο των μαγειρείων, από την επόπτρια Δημόσιας Υγείας και την Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής. Κατόπιν της οικείας αναφοράς διενεργήθηκε αυτοψία στον χώρο παρασκευής των γευμάτων από την Διοίκηση, από κοινού με την επόπτρια Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των υλικών και η ασφαλής διαδικασία παρασκευής των ων γευμάτων και διαπιστώθηκε η εύρυθμη λειτουργία των χώρων ενδιαιτήσεως».via Ειδησεις https://ift.tt/30ugaqo
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.