Νέα εξέλιξη: «Ναι» της Κύπρου σε αίτημα ΗΠΑ για στάθμευση ειδικών στρατιωτικών δυνάμεων

photo: pixabay

Στρατιωτική μονάδα ταχείας ανταπόκρισης στήνουν οι ΗΠΑ στην Κύπρο, που θα χρησιμοποιήσουν ως «προγεφύρωμα» εφόσον χρειαστεί να γίνει εκκένωση προσωπικού διπλωματικών αποστολών στην φλεγόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Πυρετώδεις διεργασίες σε όλα τα επίπεδα και εμπλοκή της Κύπρου, όπου οι ΗΠΑ στήνουν στρατιωτική μονάδα ταχείας ανταπόκρισης, που έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν ως «προγεφύρωμα» για να γίνει εκκένωση προσωπικού διπλωματικών αποστολών στην φλεγόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της για θετική αντιμετώπιση αιτημάτων που αφορούν αποκλειστικά ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις, η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχθηκε σχετικό αίτημα που υπέβαλαν οι αμερικανικές Αρχές μέσω της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία, και έδωσε τη συγκατάθεση της για προσωρινή στάθμευση στην Κύπρο μονάδας ταχείας ανταπόκρισης, αποστολή της οποίας θα είναι σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη, η εκκένωση προσωπικού διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ στην περιοχή, καθώς και Αμερικανών πολιτών αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κούσιος.

Όπως σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ως πάγια πρακτική και όπως έγινε κατ΄επανάληψη στο παρελθόν, η Κυπριακή Δημοκρατία παρέχει διευκολύνσεις για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις, στη βάση αιτημάτων που υποβάλλονται από τρίτες χώρες εντός και εκτός ΕΕ και θα συνεχίσει να το πράττει ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, αξιοποιώντας έτσι τη γεωγραφική της θέση, καθώς και τις άριστες σχέσεις που διατηρεί με όλα τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

 



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/35zV6Q6
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη