Νεκρός ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος

Νεκρός ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος, ο επιχειρηματίας της γνωστής εταιρείας πουλερικών σκοτώθηκε όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε σε χαράδρα στην περιοχή της Αετομηλίτσας στα Ιωάννινα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας, αλλά ήταν πλέον αργά.

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25 Μαρτίου του 1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του έδινε τα χρήματα που χρειαζόταν, πήρε βοήθεια από τους γονείς του που πούλησαν τα πρόβατα τους.

Την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» με ένα επιτυχημένο επενδυτικό πλάνο μπήκε και στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, παρήγαγε άλευρα για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και εισήγαγε ένα νέο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τύπο βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2TdMdck
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη