Βουλή: Κόντρα Δένδια-Βαρουφάκη για Τραμπ, Ερντογάν και το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον επικεφαλής του MέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη μετά την τοποθέτηση του για τα οφέλη που αποκόμισε η χώρα κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τη συνάντησή με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αμέσως μετά την ομιλία Βαρουφάκη, λοιπόν, ο κ. Δένδιας ζήτησε τον λόγο και υποστήριξε: «Γνωρίζετε ότι κατά την επίσκεψη Ερντογάν, δεν υπεγράφη συμφωνία στις ΗΠΑ. Εκφράστηκε η ευχή για διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών. Είναι η συνήθης πρακτική του Τραμπ. Ως προς τη συμφωνία για τα πυρηνικά είναι ευρωπαϊκή θέση η θέση μας. Δεν πρέπει να συζητήσουμε αυτή τη συμφωνία ως συμφωνία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το EastMed Act δεν αποτιμάται; Μόνο τα tweets του Τραμπ θα σχολιάζουμε; Η αναστολή της συμμετοχής της Τουρκίας στα F-35 δεν σχολιάζεται; Δεν είμαστε σε περίοδο γαλήνιων νερών και βεβαίως, δεν υφίσταται πιθανότητα να χωρίσω την αίθουσα. Η ΝΔ δεν διεκδικεί το μονοπώλιο του πατριωτισμού. Όμως η ΝΔ έχει κάθετη γραμμή απέναντι στην πατριδοκαπηλία».

Ανταπαντώντας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 είπε ότι μετά την επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε ανάσα στην Τουρκία. Επίσης, πρόσθεσε, καλές είναι οι μικρές κινήσεις όπως αυτή για τον EastMed, αλλά, σημείωσε, καμία τέτοια κίνηση δεν θα αλλάξει τα δεδομένα, καθώς την κρίσιμη στιγμή μιας σύρραξης, οι ΗΠΑ δεν θα κουνήσουν το δαχτυλάκι τους. Το να πιστεύουμε ότι η συμφωνία ενισχύει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, είναι λάθος, είπε ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε ότι ποτέ ο ίδιος και το κόμμα του δεν θα πουν ότι επιζητούν το μονοπώλιο του πατριωτισμού ή ότι αμφισβητούν τον πατριωτισμό άλλων. Απλά το θέμα είναι πως εξυπηρετείται καλύτερα το συμφέρον του ελληνικού λαού, κατέληξε ο γραμματέας του ΜεΡΑ 25.

Δείτε το βίντεο:



via Press24.gr https://ift.tt/2OfgzYO
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη