Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Πρόεδρος Της Δημοκρατίας Ο Ευάγγελος Βενιζέλος;ο

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες ως το φαβορί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την ονοματολογία και τα σενάρια για τον εκλεκτό που θα προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να έχουν «πάρει φωτιά».
Τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει και η ίδια η Φώφη Γεννηματά, ενώ ο ίδιος διατηρεί άριστες σχέσεις και με την Νέα Δημοκρατία αλλά και τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά καθώς υπήρξε αντιπρόεδρος στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Στη σκιά, λοιπόν, των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται να έχει ισχυρές πιθανότητες για την θέση, όπως μετέδωσε και ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ίδιος, διαβάζοντας μήνυμα στο κινητό του: «Μου λέει πολύ σημαντικός παράγοντας της πολιτικής ζωής της χώρας, κατά 99% έχει κλείσει ο Βενιζέλος…».

Εξάλλου, τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει και η ίδια η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ενώ ο κ. Βενιζέλος έχει πολύ καλές σχέσεις με στελέχη της ΝΔ, καθώς είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά το 2013-2015.
Αξιοσημείωτο, πάντως, πως ο ίδιος σχετικά ερωτηθείς πριν λίγες μέρες σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε τα εξής: «Ολες οι αναφορές του ονόματός σου σε μια τέτοια συζήτηση είναι τιμητικές. Όμως θεωρώ ότι αυτή η δημόσια συζήτηση δεν βοηθάει στο να διασφαλιστεί το κύρος του αξιώματος, συμπεριλαμβανομένης και της δήλωσης που έκανε ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξή του», παραπέμποντας στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο «Βήμα της Κυριακής».
Ερωτηθείς γιατί να μην επανεκλεγεί ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Δεν είμαι εγώ αρμόδιος για αυτά». Όταν πιέστηκε να πει τη γνώμη του για τον κ. Παυλόπουλο είπε «πετώντας» τα «βέλη» του: «Είναι πολύ δύσκολο να μην είσαι επαρκής Πρόεδρος». Και εξήγησε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο, με βάση τις αρμοδιότητες και τον ρόλο του Προέδρου. Βεβαίως το ζήτημα είναι τι θέλει κανείς από τον ρόλο αυτό».


Πηγή: omorfhzwh.gr


via Δυτική Ευρυτανία https://ift.tt/35IqFai
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.