Το κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη με Τραμπ-Τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός

Το κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη με Τραμπ-Τι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός

Στην Ουάσινγκτον είναι στραμμένα τα βλέμματα και στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στο Λευκό Οίκο. Η συνάνηση πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο για την εξωτερική πολιτική της χώρας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε απευθείας σύνδεση με τον Λευκό Οίκο, μπορείτε να παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ το κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη-Τραμπ και τον διάλογο στο οβάλ γραφείο.

Στην ατζέντα οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και οι τουρκικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία, η συμφωνία με τη Λιβύη, οι διμερείς σχέσεις συνεργασίας στον αμυντικό και τον ενεργειακό τομέα και οι επενδύσεις.

«Ως έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας που έχει η στρατηγική σχέση Αθήνας – Ουάσινγκτον» χαρακτηρίζει τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, κάνοντας λόγο για «μια ιστορική στιγμή για τις σχέσεις των δύο χωρών».

«Ένας από τους βασικούς στόχους της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι ο πιο σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ΕΡΤ.

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2N43HEq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη