«Χθες δεν σεβάστηκα τη θάλασσα»- Τι πραγματικά συνέβη με τον σέρφερ που διασώθηκε στη Λούτσα

«Χθες δεν σεβάστηκα τη θάλασσα»- Τι πραγματικά συνέβη με τον σέρφερ που διασώθηκε στη Λούτσα

Στα χθεσινά Θεοφάνεια όλος ο κόσμος,επι πολλές ώρες παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την είδηση για έναν κωπηλάτη που αγννούνταν στη θαλάσσια περιοχή της Λούτσας, εκεί όπου οι άνεμοι έπνεαν 9 με 10 μποφόρ. Από τη στιγμή που ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τον διέσωσε το κοινό έκανε στροφή 180 μοιρών κι επιδόθηκε σε ένα άνευ προηγούμενου διαδικτυακό λιντσάρισμα με τρομερά σχόλια όπως: «Γιατί δεν τον άφησαν να ψοφήσει μέσα στη θάλασσα;»

Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του λένε ότι ο Α.Π (τα πλήρη στοιχεία του στην διάθεση του site) παραδέχεται ότι χθες ήταν 100% λάθος κι αυτό που έκανε μια απερισκεψία όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος. Από την άλλη, οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος στέκεται στο γεγονός ότι δεν είχε προβλέψει την αστοχία εξοπλισμού- το σπάσιμο δηλαδή του σκοινιού που κρατάει τον σέφερ στην ιστιοσανίδα του που τον άφησε εκτεθειμένο να παλεύει με τα κύματα. Κατά τον ίδιο αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμα και με τα λίγα μποφόρ.

Ο ίδιος στέκεται στο γεγονός ότι είναι έμπειρος κι επαγγελματίας, έχοντας κερδίσιε πολλά μετάλλια και διακρίσεις. Όπως συνηθίζει να λέει: «είμαι στην θάλασσα από τα 8 μου».
O ίδιος είπε επίσης το εξής χαρακτηριστικό: «Χθες δεν σεβάστηκα την θάλασσα όσο έπρεπε». Όπως εξήγησε αυτό που τελικά τον έσωσε ήταν το σωσίβιο του αλλά και το ψηφιακό ρολόι του που έδινε Live στίγμα του διαρκώς. Επίσης το κινητό του ήταν προφυλαγμένο σε αδιάβροχη θήκη. Μέσα από αυτό είχε ήδη μιλήσει με την γυναίκα του 5 φορές. Επίσης είχε σωσίβιο και σύμφωνα με τον ίδιο αυτό ήταν και που τον...έσωσε. Μέχρι πάντως να διασωθεί είχε κολυμπήσει επί μιάμιση ώρα.

Αυτό πάντως που μένει απ' όλη την υπόθεση είναι αυτό που με πίκρα λέει ο ίδιος στους φίλους του, ότι ακόμα κι αν χθες συμπεριφέρθηκε απερίσκεπτα το κύμα τον φοβερών και τρομερών αντιδράσεων με τα υβριστικά και χυδαία σχόλια, όπως π.χ: « Έπρεπε να κινητοποιηθεί το πολεμικό ναυτικό το οποίο πληρώνουν οι πολίτες για να σωθεί; Γιατί δεν τον άφησαν να πνιγεί;».

«Ο σέρφερ δεν ήταν μόνος του»

Μια από τις πιο γνωστές κι αναγνωρισμένες σχολές εκμάθησης Windsurfing στην Αθήνα είπε ότι η διαδρομή Λούτσα - Βραυρώνα που επιχειρούσε να κάνει ο έμπειρος σέρφερ είναι στην πραγματικότητα μια εύκολη διαδρομή των 8 χιλιομέτρων σε έναν ασφαλή κόλπο.

Παρ' όλα αυτά, oι χθεσινές καιρικές συνθήκες έκαναν απολύτως απαγορευτικό το συγκεκριμένο περιβάλλον για σερφάρισμα, κατά την γνώμη των ιδιοκτητών της σχολής. Όπως εξηγούν το να κοπεί το σκοινί στα 10 μποφόρ είναι κάτι εύκολο να συμβεί.

Για τους ίδιους, το να ριψοκινδυνεύουν οι σέρφερ είναι κάτι που συμβαίνει συχνά- όλοι θυμούνται άλλωστε το περιστατικό με τους 3 αγννούμενους σέρφερ στο Σχινιά μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 26/12.

Επίσης σύμφωνα με την μαρτυρία τους (τα στοιχεία τους είναι επίσης στην διάθεση του site) ο έμπειρός σέρφερ δεν ήταν μόνος του αλλά συνοδευόταν από άλλα 5 άτομα οι οποίοι κατάφεραν να βγουν ασφαλείς στην στεριά, μια και δεν αντιμετώπισαν το δικό του πρόβλημα. Παρ' όλα σύμφωνα με όσα τονίζουν οι ίδιοι κανείς από αυτούς δεν ειδοποίησε το λιμενικό ή κάποιον άλλο αλλά αντίθετα κρυβόντουσαν υπό το φόβο κάποιας επίπτωσης. Μάλιστα, ανάμεσα στην ομάδα είναι κι ένας ανήλικος σέρφερ μέλος της εθνικής ομάδας ΣΑΠ.



via Ειδησεις https://ift.tt/2Fp5U98
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη