Ενημέρωση Γραφάκου σε Αυλωνίτη, το μεσημέρι με Δημάρχους χωρίς Υδραίου

Ενημέρωση Γραφάκου σε Αυλωνίτη, το μεσημέρι με Δημάρχους χωρίς Υδραίου

Συνάντηση με τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αυλωνίτη είχε ο Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος. Στη σύσκεψη επρόκειτο να συμμετάσχουν και οι άλλοι δύο βουλευτές του νησιού αλλά ο κ. Μπιάγκης είναι ασθενής ενώ ο κ. Γκίκας δεν προσήλθε. Προκειμένου να εξεταστούν τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν ώστε να ξεκινήσει το γρηγορότερο η μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας προς την Κοζάνη, το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των Δημάρχων της Κέρκυρας με τον κ. Γραφάκο, χωρίς όμως τη συμμετοχή της κυρίας Υδραίου, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κέρκυρας, δεν έχει κληθεί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αυλωνίτης απάντησε αρνητικά όταν ρωτήθηκε αν θα συμμετάσχει στη σύσκεψη των Δημάρχων αφού όπως είπε η συμμετοχή των βουλευτών στις συζητήσεις είναι επικουρική και η κατανομή των συζητήσεων γίνεται από τον Γ.Γ. του Υπουργείου.

Μετά την ενημέρωση που είχε από τον κ. Γραφάκο δήλωσε  συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του εγχειρήματος μεταφοράς. Αποκάλυψε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο μετά το πρώτο στάδιο μεταφοράς στον Κοζάνη, τα επόμενα δύο χρόνια να υπάρξει σύμβαση με τον αντίστοιχο φορέα διαχείρισης των Ιωαννίνων, γεγονός που θα εξοικονομήσει πόρους για τον ΦΟΣΔΑ της Κέρκυρας. Παράλληλα ενημερώθηκε ότι εντός της εβδομάδας θα εγκριθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων η αίτηση απευθείας διαπραγμάτευσης με εταιρείες μεταφοράς των απορριμμάτων. Ως προς τον όγκο των μεταφερόμενων απορριμμάτων, παραμένουμε στους 23.000 τόνους με κόστος 58 ευρώ τον τόνο, συν 10 ευρώ για την εναπόθεση των υπολειμμάτων στο ΧΥΤΑ της Κοζάνης. Το κόστος «πόρτας» στη ΔΙΑΔΥΜΑ θα ανέλθει στα 41 ευρώ τον τόνο. Ο υπολειπόμενος όγκος απορριμμάτων  που παράγει η Κέρκυρα, σύμφωνα με τον κ. Αυλωνίτη, θα μπορέσει να μεταφερθεί στην Κοζάνη τους επόμενους τρεις περίπου μήνες, μετά την έγκριση της αύξησης της δυναμικότητας του εργοστασίου της ΔΙΑΔΥΜΑ.

Ο κ. Αυλωνίτης ανέφερε ότι τα δέματα από τη Λευκίμμη και το Τεμπλόνι θα μεταφερθούν σε δεύτερο στάδιο, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κώλυμα ως προς τη μεταφορά δεματίων στην Κοζάνη λέγοντας ότι το θέμα είναι ανοιχτό αυτή τη στιγμή.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2FQuEHp
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.