ΗΠΑ: Σε εξέλιξη πολλαπλές επιθέσεις από το Ιράν

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει πως βρίσκονται σε εξέλιξη πολλαπλές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν κατέστησε σαφές ποιες άλλες βάσεις δέχονται επίθεση, πέραν της Άιν αλ Άσαντ και μιας ακόμη στην Αρμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε επισκεφθεί τη βάση Άιν αλ Άσαντ, στην επαρχία Άνμπαρ, τον Δεκέμβριο του 2018. Πηγή προσκείμενη στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά ρουκέτες που έπληξαν το εσωτερικό της βάσης.

Στη βάση ηχούν σειρήνες και ακούγονται να πετούν ελικόπτερα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μαγιαντίν. Οι πάντες έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού καθώς η βάση βομβαρδίστηκε δύο φορές, κατά την ίδια πηγή.



via Press24.gr https://ift.tt/3053PJ4

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη