Ζάκυνθος: Αποφασισμένοι να μην προχωρήσει η αγοραπωλησία!

Ζάκυνθος: Αποφασισμένοι να μην προχωρήσει η αγοραπωλησία!

Για το πολυσυζητημένο θέμα της αγοραπωλησίας στην ΒΔ Ζάκυνθο μίλησαν αποκαλυπτικά στην ΕΡΤ Ζακύνθου και καλεσμένοι στο στούντιο του σταθμού, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαριών, Δημήτρης Μποζίκης, και ο κάτοικος της Κοινότητας, Άκης Μποζίκης. Οι δυο τους, δήλωσαν πως επιθυμούν να τηρηθεί κάθε γράμμα του νόμου, όσον αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση, απευθυνόμενοι σε όλους τους εκπροσώπους των τοπικών, περιφερειακών αρχών και της επίσημης πολιτείας, ενώ τόνισαν χαρακτηριστικά πως «θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και θα μιλήσει ο άγραφος νόμος» εάν οι παρανομίες , τα συμφέροντα διαφόρων επιτηδείων και η αδικία συνεχιστούν…

Ο Πρόεδρος , κ. Μποζίκης, υποστηρίζει πως είναι αναγκαίο η παρούσα δημοτική αρχή να καταγράψει λεπτομερώς σε τοπογραφικό σχέδιο την περιουσία του Δήμου, καθώς υπάρχουν ιδιοκτησίες που τίθενται υπό αμφισβήτηση, αλλά και εκμετάλλευση από τα συμφέροντα της «επένδυσης» του Εμίρη του Κατάρ. Άλλος ένας, παραπάνω λόγος, για να γίνει αυτή η καταγραφή άμεσα αποτελεί η απόφαση του δικαστηρίου να μην συμπεριλάβει τον Δήμο στην διερεύνηση της υπόθεσης , εξαιτίας της έλλειψης τοπογραφικού. Γνωστοποιεί πως έχει παραδώσει στον πρώην δήμαρχο Ελατίων, Νίκο Ακτύπη, τα αντίστοιχα έγγραφα, προερχόμενα από την εποχή της ενετοκρατίας, που αφορούν τις περιουσίες των κατοίκων των ορεινών, και αναφέρει χαρακτηριστικά για τον νυν δήμαρχο, Νικήτα Αρετάκη, «τα λέει καλά στα λόγια, αλλά περιμένουμε να δούμε έργα».

Ο κ. Μποζίκης, συνέχισε, εκπροσωπώντας τους κατοίκους των Μαριών, πως είναι υπέρμαχος μιας σωστής επένδυσης στην περιοχή, πληροφορώντας παράλληλα ότι κανείς, όμως, δεν έχει ενημερώσει τους κατοίκους των ορεινών περιοχών για το τι ακριβώς σκοπεύουν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν στη γη τους. Ακόμη, ο Πρόεδρος, εξέφρασε της αγανάκτησή του για κάποιους, όπως υποστήριξε, ψευδομάρτυρες , οι οποίοι, όπως ο ίδιος βεβαιώνει, σκορπούν φήμες και εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα από την υπόθεση, ενώ για τον πρώην Βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρο Κοντονή, είπε χαρακτηριστικά, «μας αδίκησε», οι προηγούμενες δημοτικές αρχές «δεν μας στήριξαν», με εξαίρεση την « Περιφέρεια και τον κ. Νιοτόπουλο που στάθηκαν στο πλευρό μας».

Ο κάτοικος των Μαριών, Άκης Μποζίκης, οργισμένος δήλωσε πως η συγκεκριμένη υπόθεση, με την οποία ασχολούνται έξι χρόνια τώρα «δεν είναι επένδυση, είναι κλοπή ιδιωτικής, δημοτικής, εκκλησιαστικής και κρατικής περιουσίας». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αν το παρόν «νομότυπο» συμβόλαιο εξακολουθήσει να βρίσκεται σε ισχύ, σε τέσσερα χρόνια από τώρα, όλοι οι ιδιοκτήτες θα έχουν πρόβλημα με τις περιουσίες τους και θα καταπατούνται ακατάπαυστα τα δικαιώματά τους στην περιοχή.

Συνέντευξη: Σάκης Νέγκας
Επιμέλεια κειμένου:Δ.Μποζίκη

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2uM3Aqt
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.