Διαχείριση θυμού από μικρή ηλικία, το νέο βιβλίο της Ψυχολόγου Έ. Σολταρίδου

Διαχείριση θυμού από μικρή ηλικία, το νέο βιβλίο της  Ψυχολόγου Έ. Σολταρίδου

Οι Εκδόσεις i Write,ο Παρατηρητής της Θράκης και το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο, διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ψυχολόγου, ΄Ελενας Σολταρίδου, με τίτλο, «Ο Χιονούλης και ο Γκριζούλης μαθαίνουν για το θυμό».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν η Τζέν Κατσαρή-Βαφειάδου, Φιλόλογος-Επιμελήτρια Εκδόσεων και η Δρ.Έμη Παπαναστασίου, Νηπιαγωγός, Διδάσκουσα στο ΤΕΕΠΗ του ΔΠΘ.
Η παρουσίαση του Βιβλίου θα γίνει στη Λέσχη Κομοτηναίων, το ερχόμενο Σάββατο στις 11:30 το πρωΐ.
Η Έλενα Σολταρίδου, κατάγεται από την Κομοτηνή, είναι κόρη του Διδάκτωρ Θρησκειολογίας στο ΑΠΘ, Καθηγητή-Συγγραφέα, Συμεών Σολταρίδη!
Η Έλενα μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και επικέντρωσε στον ποιοτικό χρόνο επικοινωνίας που πρέπει να έχουν όλων των ειδών οι σχέσεις, οικογενειακές, ερωτικές, φιλικές. «Το πιο επικίνδυνο σε όλους τους τύπους των σχέσεων είναι η σιωπή. Οι άνθρωποι πρέπει να μιλάμε και να μην καταπιέζουμε συναισθήματα, γιατί αυτά μετά φέρνουν μετά εκρήξεις. Είναι υγιές να έχουμε συναισθήματα, αλλά αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι η σωστή διαχείριση. Με τη σωστή διαχείριση, καθώς μας παρακολουθούν και τα παιδιά μας, μαθαίνουν και αυτά να χειρίζονται τις καταστάσεις με τον τρόπο που πρέπει.. Να διαχειρισθούμε το αρνητικό και να καλωσορίσουμε αμέσως μετά το θετικό και το ωραίο. Η ορθή διαχείριση μιας συναισθηματικής κατάστασης μας οδηγεί σε μια προσωπικότητα υγιή, δυνατή με αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, ικανή να σταθεί στη δύσκολη καθημερινότητα. Έννοιες πολύ βασικές για τη μεπέπειτα ζωή ενός παιδιού σε ενήλικα», τόνισε η κ. Σολταρίδου.
Επόμενο βιβλίο της Ψυχολόγου είναι «Αλλάζοντας Εμένα»- εκδόσεις -i Write-, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο Φεβρουάριο και θα αφορά απαντήσεις και λύσεις σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης του κάθε ατόμου.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης στη Βασιλική ΜΑχαίρα

ΥΓ1: «Δεσμεύσαμε» την Έλενα στον αέρα του Δημοσίου Ραδιοφώνου να έλθει στην Κομοτηνή και να πραγματοποιήσει ένα εργαστήριο, πάνω στο νέο της βιβλίο…Αρχικώς το αποδέχθηκε και δεν μένει παρά να οργανωθεί και να προγραμματισθεί…

ΥΓ2: Η Ελένη Σολταρίδου είναι ψυχολόγος, εξειδικευμένη στη Γνωσιακή και Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κάνει συνεδρίες στα γραφεία της (ένα στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα) και μέσω skype. Ασχολείται με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στο αντικείμενο της Ψυχολογίας και της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων. Είναι υπεύθυνη συγγραφής άρθρων σε θέματα ψυχολογίας για το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονική συνεργάτης ιστοσελίδων εξειδικευμένων σε θέματα παροχής συμβουλών για την ποιότητα ζωής, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την μητρότητα.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2Ts0brc
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη