Παπαγγελόπουλος: Εισαγγελέας προστάτης της διαφθοράς η Ράικου - Ο Κοντονής μιλούσε μαζί της, όχι εγώ

Παπαγγελόπουλος: Εισαγγελέας προστάτης της διαφθοράς η Ράικου - Ο Κοντονής μιλούσε μαζί της, όχι εγώ

Εισαγγελέα προστάτης της διαφθοράς χαρακτήρισε την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κ. Ράϊκου ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επιτέθηκε στην κ. Ράικου χαρακτηρίζοντας την «ψεύτρα». Τόνισε πως θα κινηθεί δικαστικά καθώς όπως τόνισε «είναι καθήκον μου να αναδείξω την αλήθεια» ενώ ενέφερε πως σε καμία περίπτωση δεν μιλούσε μαζί της ο ίδιος αλλά ο πρηγούμενος υπουργός κ. Κοντονής.

Να υπενθυμίσουμε ότι χτες, κατά την διάρκεια της κατάθεσή της στην προανακριτικής για Novartis, η κ. Ράικου κατηγόρησε ως υποκινητή τον κ. Παπαγγελόπουλο ενώ είπε πως «υπήρξε συμβόλαιο θανάτου επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον Παπαγγελόπουλο.

Στην κρίσιμη κατάθεση της πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένης Ράικου μεταξύ άλλων φέρεται να κατήγγειλε:

«Κατόπιν έψαξα τράπεζες. Από την Alpha Bank βρέθηκε έμβασμα 28 εκατ. ευρώ. Η χαρά μας ήταν μεγάλη. Ήλθαν κι αλλά αποτελέσματα. Τα συνολικά εμβάσματα της Novartis ήταν 118 εκατ. ευρώ. Την πρώτη λίστα τη χωρίσαμε. Κάποιοι έψαχναν εταιρείες κάποιοι άλλοι φυσικά πρόσωπα. Στην ενιαία αρχή πληρωμών στείλαμε έγγραφο για συνδρομή ως προς τα φυσικά πρόσωπα. Να δούμε εάν μισθοδοτούνται από Δημόσιο για να διερευνήσουμε τις σχέσεις με τη Novartis. Στείλαμε έγγραφο και ΑΑΔΕ ζητώντας έναν υπάλληλο για βοήθεια. Έψαξα ειδικά τον κύριο Παναγιωτάκη όμως είχα κατηγορηματική άρνηση. Δεν υπήρχε έμβασμα προς αυτόν. Κάποιος δημοσιογράφος τότε με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως κατηγορούμαι η ίδια για απόκρυψη στοιχείων από κάποια κυρία Ζαμανίκα. Κατόπιν υπήρξε εναντίον μου δημοσίευμα. Κατάλαβα τότε πως υπήρξε συμβόλαιο θανάτου επειδή αρνήθηκα να συνεργαστώ με τον Παπαγγελόπουλο! Θυμήθηκα την Τσατάνη που της είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό. Αισθάνθηκα διωκόμενη και θεσμικά απροστάτευτη. Αισθάνθηκα ότι εκτελούνταν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος μου από τον Παπαγγελόπουλο. Μετά την άρνηση μου να ενδώσω στο να στείλω φάκελο για πολιτικούς χωρίς να έχω στοιχεία και το δημοσίευμα εφημερίδας ξεκίνησαν σειρά πειθαρχικών διώξεων εναντίον μου».



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/3aaopfB
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη