ΠτΔ: Ναι με αστερισκούς από το ΚΙΝΑΛ για την Σακελλαροπούλου

photo: Eurokinissi

Στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού του συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, το Κίνημα Αλλαγής θα αποφασίσει τη στάση του απέναντι στην υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρεία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κίνημα Αλλαγής θα λάβει απόφαση στήριξης της κ. Σακελλαροπούλου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα, βάζοντας ωστόσο κάποιους αστερίσκους. Οι λόγοι που συντείνουν στην υπερψήφιση της νυν προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι πως πρόκειται για πρόσωπο που προέρχεται από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ., διατηρεί άριστες σχέσεις με πρωτοκλασάτα στελέχη και είναι γυναίκα, όπως και η Φώφη Γεννηματά. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως η κ. Σακελλαροπούλου διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μάλιστα το απόγευμα της Παρασκευής 17/1 θα είναι ομιλήτρια σε εκδήλωση που διοργανώνει το Σωματείο "Κύκλος Ιδεών", που ηγείται ο πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τι ήθελε πραγματικά το ΚΙΝ.ΑΛ

Οι αστερίσκοι που αναμένονται να τεθούν από το Κίνημα Αλλαγής αφορούν το ότι η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι πολιτικό πρόσωπο, όπως ζητούσε το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη και κατ' επέκταση δεν είχε ενεργό παρουσία στα χρόνια της κρίσης. Υπάρχει, ωστόσο, και ένα ακόμη στοιχείο, που πρέπει να αναφερθεί.

Στο Κίνημα Αλλαγής επιθυμούσαν το πρόσωπο που θα πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας να σήμαινε και την έμπρακτη πολιτική αποκατάσταση του χώρου που εκπροσωπεί σήμερα το ΚΙΝ.ΑΛ. στην κοινωνία. Για το λόγο αυτόν στη Χαριλάου Τρικούπη περιμένανε μέχρι και την τελευταία στιγμή να ακούσουν ένα από τα ονόματα των Γιώργου Παπανδρέου ή Ευάγγελου Βενιζέλου, κάτι που τελικά δεν έγινε.



via Ειδησεις https://ift.tt/38fpPUr
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη