Κόντρα Μαξίμου-ΣΥΡΙΖΑ μέσω... κύκλων μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα και με αιχμή το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Κυβερνητικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν λάθος το αίτημα του κ. Τσίπρα, "την ώρα που η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών της", όπως τονίζουν.

Σημειώνουν, μάλιστα, πως "προξενεί μάλιστα εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του, καθώς ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας".

Σχολιάζοντας τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι αφήνουν αιχμές, λέγοντας πως "ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος. Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας".

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και πάλι μέσω κύκλων. Από την Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν ότι "ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος. Δεν είναι δίνω χωρίς να παίρνω, είναι δίνω και παίρνω".

Και εκφράζουν την ελπίδα "αυτό το έλλειμμα κατανόησης να μην έχει επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια".



via Press24.gr https://ift.tt/2sWKRZ2
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη