Μεγάλη επιτυχία σημειώνει το πρόγραμμα κολύμβησης στα Δημοτικά

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει το πρόγραμμα κολύμβησης στα Δημοτικά

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία που εφαρμόζεται για τέταρτη χρονιά ενώ είναι η δεύτερη χρονιά που η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας έχει αναλάβει να «τρέξει» το πρόγραμμα. Σήμερα στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας δόθηκε συνέντευξη Τύπου όπου μεταξύ άλλων έγινε γνωστό ότι πέρυσι 39 σχολεία, 1000 μαθητές και φέτος συμμετέχουν 1500 μαθητές της Γ' και Δ' Δημοτικού από 55 σχολεία του Νομού.

«Αυτό σημαίνει ότι το πρόγραμμα το έχουν αγκαλιάσει μαθητές κι εκπαιδευτικοί του Νομού που ξεκίνησε από 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι 21 Ιουνίου. Τα αποτελέσματα έχουν δείξει ότι οι μαθητές κατακτούν τις βασικές δεξιότητες της κολύμβησης κι όσοι της έχουν κατακτήσει, προχωρούν σε βελτίωσή τους, ανέφερε ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιώργος Πολύζος.

Ο κ. Πολύζος ευχαρίστησε τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ για την διάθεση των δύο κολυμβητηρίων για τις ώρες λειτουργίας των σχολείων, καθώς και την ΕΟΔ Μαγνησίας που κάθε χρόνο στηρίζει τις προσπάθειες. Η μετακίνηση των μαθητών είναι δωρεάν και την αναλαμβάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και με πρωτοβουλία του αστικού ΚΤΕΛ υπάρχει συνοδός.

Ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Ανδ. Ζέρβας, ανέφερε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια των σχολείων, των σχολικών επιτροπών και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συμμετέχει στο πρόγραμμα που υλοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο Βασ. Κατσικόπουλος, εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής και συντονιστής του μαθήματος κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το θέμα είναι ότι άργησε το υπουργείο να χορηγήσει πιστώσεις για πρόσληψη εκπαιδευτικών. Αν ξεκινούσε νωρίτερα τα μαθήματα θα ήταν περισσότερα. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 45 λεπτά, στο πρόγραμμα απασχολούνται έξι ωρομίσθιοι καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο κολύμπι και δύο μόνιμοι εκπαιδευτικοί από μια μέρα, οι οποίοι βοηθούν  στη διαδικασία του μαθήματος. Στο πρόγραμμα γίνεται εκμάθηση κολύμβησης σε μαθητές που ήταν τελείως αρχάριοι, σε ποσοστό πάνω από 90%, ενώ στο μάθημα σήμερα, που συμμετείχε το Δημοτικό Σχολείο Ν. Αγχιάλου, όλοι οι μαθητές και μαθήτριες είναι αρχάριοι και κανένα παιδί δεν ξέρει να κολυμπάει. Επειδή στο πρόγραμμα συμμετάσχουν η Γ' και Δ' τάξη Δημοτικών Σχολείων, το ποσοστό των μαθητών που δεν ξέρει να κολυμπάει είναι αρκετά μεγάλο».

Η εθελόντρια της ΕΟΔ Μαγνησίας Ζωή Παππά, επεσήμανε ότι η ΕΟΔ καλύπτει στο κομμάτι των πρώτων βοηθειών, τα τελευταία δύο χρόνια και πάντα υπάρχουν εθελοντές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/38a7Z5e
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη