Ηφαιστίων: Βροχές και χιόνια σήμερα - Σε ποιες περιοχές θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Ο "Ηφαιστίων" υποχωρεί αλλά ακόμα υπάρχουν τα απόνερά του. Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά κυρίως της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Κρήτης. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και βόρεια, όμως παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία γενικά αίθριος. Στη Θράκη νεφώσεις, τις πρωινές ώρες παροδικά αυξημένες, με χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 05) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά από -06 (μείον 06) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές ή χιονόνερο, και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά κυρίως της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας μέχρι το μεσημέρι. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα ανατολικά τοπικά 8 και τις πρωινές ώρες έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση . Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα από το αργά το βράδυ θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: Βόρειοι 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με χιονόνερο και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι, με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 04 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -04 (μείον τέσσερα) έως 07 βαθμούς Κελσίου.



via Press24.gr https://ift.tt/2T1FCSk
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη