Μάλτα: Ο νέος πρωθυπουργός παραδέχεται ότι έγιναν λάθη, αλλά υπόσχεται συνέχεια

Ο εν αναμονή πρωθυπουργός της Μάλτας υποσχέθηκε σήμερα να μην επαναλάβει τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά δεσμεύθηκε και να κρατήσει «ζωντανή». την κληρονομιά του άνδρα που διαδέχεται, του Τζόζεφ Μουσκάτ,

Ο Ρόμπερτ Αμπέλα, ο οποίος εξελέγη ηγέτης του Εργατικού Κόμματος την Κυριακή, αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός διαδεχόμενος τον Μουσκάτ σήμερα Δευτέρα.

Αφότου ο Μουσκάτ ανέλαβε την εξουσία το 2013, η Μάλτα έχει καταγράψει χρόνια οικονομικής ανάπτυξης-ρεκόρ το 2013, αλλά έχει επίσης τεθεί υπό εξονυχιστικό έλεγχο λόγω ανησυχιών για το κράτος δικαίου και ενός αμφιλεγόμενου προγράμματος χορήγησης υπηκοότητας σε πολύ πλούσιους.

Ο Μουσκάτ διατηρεί πολύ χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας μεταξύ των ψηφοφόρων αλλά παραιτήθηκε όταν η έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία ενέπλεξε τον πρώην ανώτατο σύμβουλό του, προκαλώντας διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Στην πρώτη ομιλία του ως ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, ο Αμπέλα παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση Μουσκάτ διέπραξε κάποια «λάθη» αλλά δεν επεκτάθηκε.

«Δεν θα επαναληφθούν», είπε. «Σας δίνω τον λόγο μου.»

Υποσχέθηκε να ενισχύσει το κράτος δικαίου στη Μάλτα αλλά είπε ότι θα διασφαλίσει επίσης ότι «θα μας επιτραπεί να κυβερνήσουμε».

Οι Εργατικοί επανεξελέγησαν στην εξουσία το 2017 εξασφαλίζοντας πλειοψηφία ρεκόρ. Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως έχει χάσει υποστήριξη τους τελευταίους μήνες, παραμένει το μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα.



via Press24.gr https://ift.tt/30dNxgS

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη