Αλ. Μεϊκόπουλος: Προς τη σωστή κατεύθυνση η επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Αλ. Μεϊκόπουλος: Προς τη σωστή κατεύθυνση η επανασύσταση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής

Έργο των πρώτων ημερών της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο συστάθηκε για πρώτη φορά επί ΣΥΡΙΖΑ. Σαν έτοιμη από καιρό και με πνεύμα κατόχου της μόνης αλήθειας στο προσφυγικό ζήτημα αποφάσισε να εντάξει το χαρτοφυλάκιο της Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εφαρμόζοντας «συνταγή Όρμπαν».

Έδωσε κι άλλες αρμοδιότητες σε ένα ήδη υπερτροφικό Υπουργείο και απέδειξε ότι το «masterplan" και για το προσφυγικο, μεταξύ άλλων, δεν είναι άλλο από την καταστολή.

Μέτα από 7 σχεδόν μήνες, με τις προσφυγικές ροές να συνεχίζουν αυξανόμενες, τις τοπικές κοινωνίες να είναι σε αναβρασμό, τις δομές φιλοξενίας σε ασφυξία και μια Ευρώπη που έχει κλείσει εντελώς τα αυτιά της, η κυβέρνηση ανακοινώνει την επαναφορά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου.

Επιβεβαιώνει αυτό που είναι γνωστό σε όλους, ότι δηλαδή έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο και δικαιώνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» με την ελπίδα, ωστόσο, η απόφαση αυτή να σημαίνει ότι η κυβέρνηση αρχίζει επιτέλους να σοβαρεύεται στο θέμα του προσφυγικού και να μην αποτελεί απλώς μέσο πολιτικής διάσωσης ορισμένων.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2To1IyB
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη