Boeing 737 MAX: "Σχεδιάστηκαν από κλόουν που επιβλέπονται από μαϊμούδες"

Στη δημοσιότητα έδωσε η Boeing σοκαριστικά εσωτερικά μηνύματα που ήγειραν ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με την εξέλιξη των προσομειωτών και του 737 MAX, μετά τα δύο αεροπορικά δυστυχήματα τον Μάρτιο, που προκάλεσαν οργή στους Αμερικανούς νομοθέτες.

Τον Απρίλιο του 2017 κατά την ανταλλαγή μηνυμάτων, δύο εργαζόμενοι εξέφρασαν τα παράπονά τους σχετικά με τα Max έπειτα από αναφορές σε θέματα με τον υπολογιστή διαχείρισης πτήσης του αεροπλάνου. "Αυτό το αεροπλάνο έχει σχεδιαστεί από κλόουν που επιβλέπονται από μαϊμούδες" έγραψε ένας από τους υπαλλήλους που δεν κατονομάζεται, Επισημαίνεται ότι κλόουν είναι οι δημιουργοί του αεροσκάφους ενώ μαϊμούδες η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (Federal Aviation Administration - FAA).

Σε άλλο μήνυμα που χρονολογείται τον Νοέμβριο του 2015, το οποίο φαίνεται να είναι αποκαλυπτικό για τις μεθόδους άσκησης πίεσης που χρησιμοποιούνται όταν εγείρονται απαιτήσεις από τις ρυθμιστικές Αρχές, ένας υπάλληλος σημειώνει ότι οι ρυθμιστικές Αρχές είναι πιθανόν να ζητήσουν εκπαίδευση προσομοιωτή για ένα συγκεκριμένο είδος προειδοποίησης στο πιλοτήριο.

Όπως γράφει ο υπάλληλος στο μήνυμά του "θα το καθυστερήσουμε και πιθανόν θα χρειαστούμε στήριξη σε πολύ υψηλά επίπεδα όταν έρθει η ώρα της τελικής διαπραγμάτευσης"

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κάποιες επικοινωνίες εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την αλληλεπίδραση της Boeing με την FAA σε σχέση με τη διαδικασία πιστοποίησης του προσομειωτή.

Σε συνομιλία που χρονολογείται στις 12 Δεκεμβρίου 2017, ένας υπάλληλος αναφερόμενος στην ινδική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας την αποκαλεί ακόμη πιο ανόητη. Και λίγο αργότερα ο ίδιος γράφει "προφανώς και πίνω".

Στι 8 Φεβρουαρίου 2018 εργαζόμενος ρωτά έναν άλλον: "Θα έβαζες την οικογένειά σου σε ένα αεροσκάφος MAX; Εγώ όχι" και ο άλλος απάντησε "όχι".

Πηγή: The Guardian, flightglobal.com



via Press24.gr https://ift.tt/2FE8ZCi
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη