Παραμένουν ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα-Προοπτικές αναβάθμισης από τον οίκο Fitch

Παραμένουν ελκυστικά τα ελληνικά ομόλογα-Προοπτικές αναβάθμισης από τον οίκο Fitch

Παρά την αναταραχή που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, η απόδοση των ελληνικών ομολόγων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch, στην «ετυμηγορία» του που αναμένεται, θα βαθμολογήσει κατά μία κλίμακα υψηλότερα την προοπτική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Με τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης να βρίσκονται υπό πίεση, καθώς οι επενδυτές επανεξετάζουν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου είναι κάτω από το 1,4%.

Αυτό ενισχύει την εκτίμηση πολλών ξένων κυρίως αναλυτών, πως ο οίκος Fitch, θα αναβαθμίσει την προοπτική της ελληνικής οικονομίας από ουδέτερη σε θετική, ανεβάζοντας κατά μία κλίμακα την προοπτική ανάπτυξής της.

Ο ίδιος οίκος στη συνέχεια, θα προχωρήσει στη διοργάνωση ενός επενδυτικού κλειστού κύκλου στην Αθήνα, με τη Citigroup να προβλέπει ότι Πορτογαλία και Ελλάδα θα είναι κυρίως οι δύο αγορές που θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτικών οίκων και οίκων αξιολόγησης  μέσα στο 2020.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Γελαντάλις

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/39JfzFj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη