Μπορέλ: H EE καταδικάζει την “παρέμβαση” της Τουρκίας στη Λιβύη - ΒΙΝΤΕΟ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει την "παρέμβαση" της Τουρκίας στη Λιβύη, διαμήνυσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής, σημειώνοντας πως η ΕΕ θα πρέπει να εργαστεί για την επίτευξη εκεχειρίας στη χώρα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε την Τουρκία να μην στείλει στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και τεχνικές ομάδες για να στηρίξουν την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA).

«Ζητάμε εκεχειρία και ζητάμε επίσης να σταματήσει η κλιμάκωση και να τερματιστούν οι εξωτερικές παρεμβάσεις που αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες», είπε ο Μπορέλ μιλώντας στους δημοσιογράφους έπειτα από τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για το θέμα της Λιβύης.

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια αναφορά στην απόφαση της Τουρκίας να παρέμβει σε στρατό στη Λιβύη, κάτι που εμείς απορρίπτουμε», σημείωσε ο Μπορέλ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

VIDEO: The EU's diplomatic chief Josep Borrell condemns Turkey's "interference" in #Libya after Ankara sent troops to support the UN-backed Tripoli government, warning this complicates the crisis in the oil-rich state pic.twitter.com/ByXBuRxw6n

— AFP news agency (@AFP) January 7, 2020


via Press24.gr https://ift.tt/2T5Amgr
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.