Καιρός meteo: Αφρικάνικο βαρομετρικό μετριάζει τις βροχοπτώσεις στην νότια Ελλάδα

Καιρός meteo: Αφρικάνικο βαρομετρικό μετριάζει τις βροχοπτώσεις στην νότια Ελλάδα

Λιγότερες οι αναμενόμενες βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, λόγω της νοτιότερης τροχιάς του αφρικανικού βαρομετρικού χαμηλού, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Η τροχιά του αφρικανικού βαρομετρικού χαμηλού είναι νοτιότερη των αρχικών εκτιμήσεων, με αποτέλεσμα οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις να αναμένονται πάνω από το Λιβυκό Πέλαγος και όχι σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, σήμερα τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Την Πέμπτη βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην Εύβοια, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στις δύο τελευταίες περιοχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο, σήμερα και αύριο, θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάνουν κατά τόπους τα οκτώ μποφόρ.via Ειδησεις https://ift.tt/387jhqH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.