Θέλετε να δουλέψετε στην Tesla; O 'Ελον Μακ ψάχνει συνεργάτες χωρίς πτυχίο!

Θέλετε να δουλέψετε στην Tesla; O 'Ελον Μακ ψάχνει συνεργάτες χωρίς πτυχίο!

«Δεν χρειάζεται πανεπιστημιακό πτυχίο για να εργαστεί κανείς για την Tesla» τουίταρε ο γνωστός επιχειρηματίας, με καταγωγή από τη Νότιο Αφρική, Ελον Μασκ, προκαλώντας σωρεία σχολίων, καθώς η εταιρεία της οποίας είναι επικεφαλής, αν μη τι άλλο, χειρίζεται και διεκπεραιώνει πολύ εξειδικευμένα και απαιτητικά έργα.

«Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει το πανεπιστήμιο ή ακόμα και το λύκειο για να δουλέψει κάποιος για εμάς» απάντησε το μεγάλο αφεντικό της Tesla, της νούμερο ένα τεχνολογικής εταιρείας, όταν ρωτήθηκε αν προτιμά να προσλαμβάνει αποφοίτους κάποιου συγκεκριμένου πανεπιστημίου ή κολεγίου.

«Εάν κάποιος έχει καταφέρει να αποφοιτήσει από κάποιο φημισμένο και σπουδαίο πανεπιστήμιο, αυτό αποτελεί ένδειξη ότι μπορεί να καταφέρει μεγάλα πράγματα. Ωστόσο, το πανεπιστήμιο δεν είναι πανάκεια, ούτε αποτελεί εχέγγυο αξιοπιστίας. Πάρτε για παράδειγμα τον Μπιλ Γκέιτς ή τον Στιβ Τζομπς. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πήραν ποτέ πτυχίο. Ωστόσο, εάν είχατε την ευκαιρία να τους προσλάβετε, θα κάνατε μια πολύ καλή επιλογή».

Αντί για πτυχίο, ο Ελον Μασκ δηλώνει ότι από έναν υπάλληλό του αναζητά «αποδείξεις ικανότητας». Κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων που κάνει ο ιδρυτής της Tesla ζητά βιογραφικά σημειώματα, ενώ ζητά από τους υποψηφίους να του περιγράψουν προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού τους βίου και πώς τα επέλυσαν.

Μάλιστα, για να βεβαιωθεί πως οι υποψήφιοι λένε την αλήθεια και δεν προσπαθούν να πιστωθούν εύσημα για τη δουλειά κάποιου άλλου, επιμένει να ζητά λεπτομέρειες και αναλυτικά στοιχεία.

Ο ίδιος ο Μασκ έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Κουίνς (Queen's University) στο Οντάριο, ενώ κατόπιν συνέχισε τις σπουδές του στη Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια στις ΗΠΑ και αργότερα απέκτησε πτυχίο Οικονομικών στη Σχολή Γουόρτον (Wharton School of Economics) του ίδιου Πανεπιστημίου.via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/39ZcRM0
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.